Miert tilt le a GyK mondvan, hogy sok oldalletoltes jott az ip-mrol? Csak en olvasom itthon.
Most kell nekik, hogy valaki nezze ezt az oldalt vagy sem?
Regi regisztraciomrol sokkal, de sokkal tobbet irtam es olvastam egesz nap, akkor nem tiltottak az oldalt az ip-mrol.
Van egy időlimit, amin belül az oldalletöltések számát figyeli, és ha eléred ezt, akkor bedob egy CAPTCHA-t. Ez a botok ellen van kitalálva, te pedig kétféleképpen tudod ezt elérni:
- tényleg túl sok az oldalbetöltésed, mert például rengeteg oldalt váltogatsz és lapozol egy kategórián belül, és minden egyes ilyen lapozás egy újabb oldalletöltés
- esetleg nagyon rossz, instabil a neted, így valahogy sokkal több kérés megy ki az oldal felé mint amennyit valóban csinálsz és látsz, és emiatt éred el a limitet
"Most kell nekik, hogy valaki nezze ezt az oldalt vagy sem?"
Nem kell úgy csinálni, mintha te tennél szívesség az oldalnak, hogy látogatod. Lehet hogy fel sem fogtad miről van szó, de már egyből támadsz.
Gondolom, nem tiltottak, hanem egyszerűen nem engedtek be, tapasztalt rendellenes gyakoriság megszűnéséig. (Nincs ilyen tapasztalatom, nem tudom, hogy CAPTCHA ellenőrzést alkalmaznak-e; ha igen, akkor pláne nincs szó kitiltásról. Legalábbis, ha a kérés alapján be tudod jelölni az autóbuszt, közlekedési lámpát stb.-t tartalmazó képeket.)
Valószínűleg több belépést észleltek arról a címről, mint ahányszor valóban beléptél.
(Magyarországi oldalakhoz nem használom, de van, hogy VPN-t használok. Mivel arról a virtuális címről, címcsoporttól ki tudja hány használótól érkezik belépési szándék, tisztázandó, hogy tömeges robotizált támadásról van szó, vagy valódi személy akar belépni, több oldal is csak akár többszörös CAPTCHA ellenőrzés után enged be.)
Ez, védekezés.
Igen, üzleti szempontból érdekük a minél több (és minél nagyobb átlagidejű) látogatás, de nem a biztonság rovására.
Valami nincs rendjén vagy a te eszközeidnél, vagy a szolgáltatódnál. Egy ideje nagyon sokat gyakorizok, sohasem volt baja az oldalnak a belépéseimmel, az itt tartózkodásaimmal. Már hosszú ideje olyan problémát sem tapasztalok, hogy meghibásodás, túlterhelés miatt, ideig-óráig elérhetetlen lenne az oldal, vagy kidobálna; ami régebben zavaró mértékben fordult elő.
1. koszi hogy leirtad. Valahogy mar reg ismerem ezt a dolgot.
Es igen, a felhasznalo tesz szivesseget, hogy hasznalja az oldalt. Talan a reklamokbol elnek.
Ez az oldal pl. regen sokkal jobban porgott. Es akkor sokkal tobb idot toltottem en is itt. Es soha semmi ilyen nem jott be.
Legyen akkor captcha, de hogy kitilt.
A netem birja a kikepzest, fibreoptic anyamkinja. Semmilyen mas oldalon nem volt meg ilyen.
Es igen sorra nyitogatom a kerdeseket, aloldalakat, de szanalmas, hogy ezert kivagnak.
Senki mas nem hasznalja errol az ip-rol ezt az oldalt, csak en...
Nem hiszem el, hogy az a par oldalmegnezes maris gyanus. 😅
Mondjuk legalabb nem leszek ujra fuggo, mint regen. 😌 Meg mindig emlegetik a rokonok, hogy bele voltam folyva ebbe az oldalba.
Néhány tíz oldal gyors végiglapozása után kapsz egy megállító ablakot, amiben igazolni kell hogy nem vagy kártékony robot (mert olyan sokszor kattintottál, mintha egy gép végezné automatizáltan, ezeket pedig ki kell szűrni). Ennek más következménye nincs, utána tovább használhatod ugyanúgy, ez nem tiltás.
Nagyon ritkán és nagyon kevesen érik el ezt a figyelmeztetést, tehát elég magasra van véve az érzékenysége. Ha mégis sikerült belefutnod, akkor próbáld máshogy csinálni, például ne egyesével ugráld az oldalakat, hanem ötösével, ha nagyobb léptékben akarsz lapozni. Vagy pedig szüneteket kell hagyni, nehogy elérd az oldaltöltési limitet.
A captchak megvoltak.
Most az otthoni wifimrol nem enged fel, igy 4G-n vagyok.
Azt irja wifin hogy ideiglenesen korlatozva van a hozzaferesem. Nincs mar captcha csak feher feluleten ez az uzenet. “Ideiglenes letiltas!” blabla
Hat lehet nem szereti a brit wifit.
(✎ Néhány tíz oldal gyors végiglapozása után kapsz egy megállító ablakot. ← 6/ 2022. jan. 26. 16:10
Ennél türelmesebb a Gy. k. Hogy ne vesztegessek időt a számokra kattintással, a > jelre kattintgattam, amilyen gyorsan csak tudtam. A 106-os oldalnál elégelte meg.
Nem gondolom, hogy bárki így használná a Gy. k.-t.)
Hat tenyleg nem tudom mit elegelt meg.
24 ora tiltas volt a wifi ip-jen.
Az mit jelent?
oldalletoltes jott az ip-mrol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!