Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért törölték a "Darwin-díjat...

Miért törölték a "Darwin-díjat kapjanak az oltásellenesek?" kérdésemet?

Figyelt kérdés

Darwin-díjat kapjanak az oltásellenesek?

Ennyi volt a kérdés. Semmit nem írtam ebbe a megjegyzés rovatba.

2021. nov. 18. 07:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%

Elmondani a véleményed és provokálni két különböző dolog.

Sőt akár teljesen el lehet vonatkoztatni a témától, mivel az "Darwin-díjat kapjanak az oltásellenesek?" egy eldöntendő kérdés, és ilyen kérdéseket törölnek az oldalról. Ugyanis szó szerint a kérdésre igen/nem válaszokat lehet csak adni, az egymással ellentétes válaszokat pedig nem lehet objektíven értékelni.

A cenzúra és moderáció különbségét pedig tanuld meg és értelmezd, mert rosszul használod. Az oldalon nincs cenzúra, egy tartalom utólag eltávolítása nem is lehet már cenzúra.

2021. nov. 18. 08:46
 12/26 anonim ***** válasza:
63%

Na, próbáljuk meg más szempontból.

Képzeld, az oltatlanok között van olyan, aki egészségügyi okok miatt nem oltatta magát, vagy várni akart még egy kicsit, és majd egyszer beoltatja magát, vagy esetleg valamelyik rokona/ismerőse/akárkije olyan szövődményt kapott egyik-másik oltás után, hogy úgy gondolta, nem szeretné.

Meghalt, ilyen szempontból ugyan neki mindegy.

De!

Az életben lévő hozzátartozónak nem mindegy, hogy a hozzátartozója halálával poénkodnának, anélkül, hogy ismernék a miérteket.

Másfelől oltottként sem gondolom, hogy egyen értékű lenne, egy nem kötelező oltás be nem adatása egy "Hasonló módon „ügyes” volt az a Srí Lanka-i férfi, aki magasfeszültségű trafóról próbált rágyújtani a cigarettájára. Az áram természetesen agyoncsapta." történettel.

Másfelől ha ennyire ismered a Darwin díjat, tudnod kellene, hogy leszármazottal nem rendelkezhető személyek kaphatják meg, és "az esetnek különlegesnek kell lennie. Ha többen is megcsinálnák, akkor nem lenne olyan érdekes.".

Ennyi erővel, az oltás után meghaltakat (jelzem ismételten oltott vagyok) miért nem lehet Darwin díjra jelölni?

Mindkét esetben ott van a szerencse faktor, senki nem lát a jövőbe, oltottként is el lehet kapni.

El kellene tekinteni az uszító propagandától, és tiszteletben tartani a másik véleményét, nem "humorizálni".

2021. nov. 18. 08:53
 13/26 A kérdező kommentje:

Mondjuk az eldöntendő kérdéses szabályt nem ismertem, de sok eldöntendő kérdés van ezen az oldalon.

Cenzúra és moderáció, kutya és eb. Ez csak kettős mérce. Ami nem tetszik azt "moderálod", ami tetszik neked azt a másik "cenzúrázza".

2021. nov. 18. 09:02
 14/26 anonim ***** válasza:
63%
Annak, hogy itt, vagy pl. a Facebookon mit törölnek, semmi köze sem a cenzúrához, sem a szólásszabadsághoz. Kimehetsz a sarokra kiabálni, vagy publikálhatod a saját felületeden, ezt jelenti az utóbbi, bizonyos határokon belül.
2021. nov. 18. 09:10
 15/26 A kérdező kommentje:
#14 Értem az érvedet. De akkor hogy hogy a Kínai szociális médiákon való moderálást cenzúrának hívják a médiában? Nekem mindegy. De remélem észleled a kettős mércét.
2021. nov. 18. 09:17
 16/26 A kérdező kommentje:
#14 De lehet hogy lesz lex facebook és nem törölhetnek kényük kedvük szerint. Igenis a szólásszabadságba sok jogász szerint bele kell tartozzon a facebook és ez is, nem csak az utcán kiabálás.
2021. nov. 18. 09:20
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

12: "hogy leszármazottal nem rendelkezhető személyek kaphatják meg,"

Ez mondjuk nem feltétlenül igaz. Zambó Jimmy-t is jelölték Darwin-díjra.

2021. nov. 18. 09:27
 18/26 anonim ***** válasza:
63%
#16 Nem vagyok jogász, de szerintem az teljesen nonszensz, hogy arra kötelezzenek egy portált, híroldalt, akármit, hogy megjelentessék a véleményed. Csak olyan van tudtommal, hogy ha hazudnak valamiről, akkor kötelezheti őket helyreigazításra egy bírósági ítélet. Vagy azt szeretnéd, hogy ha neked lenne egy ilyened, a moderálási szabályokba ütköző kommenteket, "kérdéseket" ne törölhesd a saját oldaladról?
2021. nov. 18. 09:33
 19/26 A kérdező kommentje:
#18 Ezt beszéld meg Varga Judit igazságügy-miniszterrel, aki ilyen lex facebook törvényt tervez. Akárcsak az EU és máshol is.
2021. nov. 18. 09:36
 20/26 anonim ***** válasza:
45%
OK, majd kiderül, mi lesz ebből, szerintem semmi. Remélem.
2021. nov. 18. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!