Régebbről gyakorizóktól kérdezem: mióta lett tele az oldal ennyire frusztrált egyedekkel? Pár éve nem ilyen volt, azóta azonban egyre jobban lesz az egész felület egy szellemi dühöngő.
Két éve jöttem vissza kb. Ez idő alatt is észrevehetően romlott lassan de biztosan a színvonal, de szerintem igazán masszív zuhanásba úgy fél éve kezdett. Hogy tényleg úgy érzi az ember nincs egy értelmes kérdés, valós kérdés, nem huszadjára feltett kérdés. És a válaszolók is higgadtan válaszolnak, meg a kérdésre, nem a saját frusztrációjukat adják ki a témából adódóan.
És azért írtam, hogy úgy érzi az ember, mert, részben, azért vannak normális, valós kérdések, normális válaszolók. Másrészt én meg a látogatottságon vagyok kiakadva. Hogy régebben mennyivel többen jártak fel, mennyivel több válasz érkezett egy-egy kérdésre. Meg is néztem saját igazam bizonyításaként, azt hiszem talán olyan 2013-as kérdéseket. Felnőtt és szexualitás kategóriában. Hát el kellett szomorítanom magam, azoknál a kérdéseknél is olyan 3-6 között mozogtak a válaszok száma. Szexualitásban akadtak több tízes válaszok. Aztán újra csekkoltam a mostaniakat. Hát a mostaniak is hasonlóan álltak....na de a kérdések kiírásának gyakoriságában (sajna) nem tévedtem 😏
7: De amíg csak modemes net volt, amit átlagban napi fél órát használtak (mert hosszabb idő jelentős többletköltséget jekenthetett), addig szinte senkinek nem volt szokása ezt az időt trollkodással kitölteni, nem is nagyon volt hol, nem volt annyi fórum. Ugyanez igaz a középsulisokra is, ők sem evvel töltötték el a rendelkezésre álló limitált időt. Akkor mindenki inkább böngészgetett, meg olvasgatta, ami érdekelte.
A 2000-es években is megesett, hogy valaki kóstolgatott valami fórumtopikban, de hogy ilyen egy év alatt hányszor esett meg, azt egy kezemen meg tudtam számolni. Míg most egy évre jut átlagban minimum két tucat ilyen itt meg a Facebookon.
Bárhogy is nézzük, a háztartásbeli korlátlan net elterjedésevel igenis összeköthető a trollkodás növekedése, és ez leginkább kb. 10 éve indult el jelentősebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!