Ki állapítja meg és hogyan, hogy hány százalékos a válasz értéke?
Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 06:08
1/9 anonim válasza:
A többi válaszoló/kérdező. Egy válasz 3 negatívnál 0%-os, 3 pozitívnál 100%-os, 3 "semlegesnél" 50%-os. Több értékelésnél természetesen százalékosan kijön az eredmény.
2/9 anonim válasza:
Valóban a többi válaszoló, de nem olyan egyszerű a képlet, ahogy az előző elképzeli. Egy pontértéknél azt is figyelembe veszi a rendszer, hogy a pontozó személye mennyire mond ellent a többieknek, vagyis ha egy mindenki által felpontozott választ pontoz le valaki "csakazértis", akkor kevesebb súllyal esik latba a negatív véleménye.
3/9 anonim válasza:
Első volnék, én azt hittem, szimpla matematika, és hogy a rendszer nem néz ilyeneket...
4/9 anonim válasza:
3 szavazat után csak annyit ér a pontozás ahogy a pontozó válaszai hasznosságának százaléka.
3fel=100
utána egy le=/=75, hanem ha 70százalékos vagyok akkor annyival csökken...
6/9 anonim válasza:
Egyáltalán,miért foglalkozunk százalékokkal?Ez csak az oldal létrehozóinak a hülyesége.Se csoki,se virág nem jár érte.A kérdező a válaszok tartalmát nézi,nem % alapján dönt hogy melyik válasz tetszik neki.Általában azt hallja meg,amit hallani akar.Nem tudom kinél számít ez,de engem egyáltalán nem érdekel hány %-on vagyok.Magamat adom,és nem fogok azért jópofizni,hogy a kérdező,vagy a többiek meg legyenek elégedve a válasszal.
7/9 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Azért számít néha, mert ha pl. egy 40%-os szerint a válasz fekete, és egy 90%-os szerint fehér, akkor el tudom dönteni, melyiknek higgyek. De amúgy sokszor nem számít, ez igaz.
8/9 anonim válasza:
Pedig a 40%-os lehet, hogy 3000 kérdés után jutott el 40%-ig, azaz rengeteg hasznos választ írt, míg a 90%-os lehet, hogy csak 10-et.
9/9 anonim válasza:
A számítógép azaz a weblap szoftvere az olvasók szavazatai alapján, automatikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!