Ha kiírunk egy kérdést miért írja valaki mindig alá, hogy kamukérdés?
Többször tettem már fel kérdést én is a párkapcsolatommal kapcsolatban. Nem szex/intim jellegű kérdéseket. Szimplán általános problémákról, gondokról. Egyszer azt írták alá, hogy ez “tuti kamu mert túl rövid a leírás”. Na mondom oké, kiírtam később egy másik kérdést, jön a válasz “Ez kamu, túl részletes a leírás”. Teljesen általános dolgokról sem tud kérdezni az ember, mert az biztos, hogy kamu. Engem nagyon zavar és el is megy a kedvem a kommentek elolvasásától. Titeket nem zavar? A legviccesebb az, hogy bárhogy bizonygatom, hogy nem kamu és nem kitaláció teljesen hiába az egész. Nem szeretem, ha meg gyanúsítanak hazugsággal, sem troll sem kamugép nem vagyok. Pedig én csak szimpla véleményre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi, de semmi szex-el kapcsolatos kérdést nem szoktam kérdezni. Nem is értem, szerintetek miért ilyenek az emberek?
Tudom, hogy ez egy rettentő értelmetlen kérdés, de engem nagyon zavar már.🤷♀️
Szerintem is elég felháborító, hogy vannak olyanok, akik nem válaszolnak, hanem csak szimplán feltételezik, hogy nincs is szükséged válaszra. A szokatlan kérdés már mindjárt kamuszámba megy.
Hazudozó szerintem kevés van az oldalon, nulla értelme lenne, mert úgyse ismer itt senki, se név, se profilkép. De lehet, hogy van, aki mégis itt éli ki magát. De azok is javarészt inkább trollok, akik különböző személyiségek mögül kérdeznek, válaszolnak. Unatkoznak, szeretnek provokálni. Vannak egy páran az oldalon és az ember hajlamos így gyanakvással nézni a kérdéseket, meg a válaszokat is. Meg az "ez kamu" jellegű válasz is lehet simán provokálás. Hátha bekezdesz egy vitát. Nem kell rá reagálni, sőt, jelenteni is lehet, ha csak provokációnak érzel egy választ.
Másrészről meg csak halkan jegyzem meg, hogy pöppet orrolok a gyk-ra, hogy kis túlzással szintlépéses játékot csinál az oldalból. Kérdezni viszonylag nehéz, nyilván ezt motiválni kell, viszont a dinamikus szintlépéshez a regisztrációd elején kb. napi egy kérdést kell előteremtened. Szinte hívogat arra, hogy trollkodjak vagy feltegyek egy kamut, mert az átlagos életemben felmerülő kérdések pitik, semmiségek, már legalább 3x kérdezte meg valaki más.
Aki tagadja az a kamu kérdés jelenséget, az vlsz. csak olyan kategóriákban tevékenykedik ahol a kitalált kérdéseknek nincs, vagy nem lenne értelme.
Ezért nem is lát bele abba, milyen sokan írnak ki fiktív kérdéseket.
Mert ugye léteznek olyan kategóriák ahol kamu kérdésekkel elég szépen lehet hergelni a népet.
Csak hogy párat említsek: politika, családi kapcsolatok, szex, ismerkedés, párkapcsolatok.
Minden témában és kategóriában ez van. Én is tök mindegy miről teszek fel kérdést, akár filmről, akár híres emberekről, akár politikáról, bármiről, azonnal jönnek a válaszok hogy "na itt van már megint", "Google a barátod", "nem unod a trollkodást?" és hasonlók. Sokszor olyanokért vádolnak meg amikhez közöm sincs, pl. a film topikban XY filmről vagy színészről kérdeztem egyet, máris jöttek a trollok, mert valaki annak idején más is írt ki adott témában kérdést, és ha egyetlen kérdést felteszek ugyanarról én is, akkor már troll vagyok meg spammolok meg "visszatértem".
Számomra is rohadt irritáló, már csak azért is mert egyértelmű hogy ez is "ellentrollkodás" hogy minden alá oda kell ezeket írni, mert ha tényleg annyira zavarná őket akkor egyszerűen nem nyitnák meg, nem olvasnák el.
Azért gondolják ezt, mert amikor kiírsz egy kérdést, akkor még a kérdés véglegesítése előtt kapsz általában egy listát olyan kérdésekről, amik szavak, kulcsszavak alapján hasonlítanak a tiedre. Az oldal ott kéri, ha valamelyik megszólalásig hasonlít a tiedre, akkor légyszi ne írd ki.
Na most ennek ellenére pl számítástechnika rovatban vagy öt-tízszer biztos szerepel a "Hogyan legyek programozó?" típuskérdés, minden évben felteszik a kérdést, pedig az alapok azért ennyit nem változnak, hogy elévültek volna a válaszok. Azért ez kicsit vicces szerintem. Oké, hogy nem tökéletes a gyakori motorja. Kiad olyasmit is, aminek köze se a te kérdésedhez, meg van, hogy nem talál semmit pedig van még egy csomó hasonló kérdés. De ennyire nem rossz, hogy abszolút ugyanúgy megfogalmazott dolgokat összekeverjen, gondolom én...
Meg ezek az indulatkérdések is elég gyakoriak (szó szerint), bevallom nekem is volt már és utólag nekem is írták, hogy hát ez már tök egyértelmű... meg lerágott csont... De nem tartottam különösen bántónak, mert amúgy a megjegyzés mellé azért kaptam értelmes választ. De látom én is, hogy valaki csak egy mondatban leírja, hogy mótvá. Hát az biztos haszontalan ixet kap tőlem. (Tudom, hogy őt nem érdekli, de engem se az ő véleménye.)
Meg olyat is találtam már, hogy valaki konkrétan odaírta a kérdésébe, hogy tudom én, hogy már párszor volt ez kérdezve, és mind alatt van harminc válasz, de érdekelne mégegyszer. Szerintem ez aranyos, nem bánt vele végülis senkit, max nem nagyon kap választ, ha túl hamar ismétli a más kérdését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!