A válaszaimnál a nevem mellett mikor fog megjelenni az 5 kör pipával a közepén ami jelzi a válaszaim hasznosságát?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1047741..
A név melletti pipák azt mutatják, hogy az adott témakörben, altémában mennyire hasznos válaszokat írsz. 5 pipa csak azoknak van, akiknek 90 - 100%-ban hasznos választ adnak az adott témakörben, mivel a pipák száma témánként változó.
Például, nekem az egyéb kategóriában 4 és fél, mivel a válasz hasznossági százalékom ebben a témában 88 %. De más kategóriákban kevesebb, néha kicsit több, akkor a pipák száma is változik.
Amikor értékelsz, akkor az össz hasznossági válaszaidat veszik figyelembe, nekem ez most 83%. Tehát a zöld-szürke-piros köreim ebben a százalék tartományban változtatják meg az adott kérdésre a választ, amennyiben rányomtam valamelyik gombra.
Sem a zold pipak es meg a valaszok melletti %-ok sem mutatjak a valszok valodi hasznossagat. Ne foglalkozz ezekkel a hulyesegekkel, mert nagyon megleszel sertodva amikor azt latod, hogy az altalad jonak itelt valaszodat lepontozzak.
Ne a statisztikakert mukodj az oldalon, mert rossz vaganyra tevedsz.
#3:
Ha valamire rányomsz, a te értékelésed az utolsó.
A Válaszoknál megjelenő zöld / piros körre kattintasz, és mutatja hányan, és hány százalékosok értékelték a választ.
Például a 2-est ketten értékelték:
Az első 84%-os, a második 69%-os.
A saját válaszaidnál nem is fog, mivel a sajátodat nem tudod értékelni, csak másokét. A saját válaszait senki sem tudja értékelni.
#4 Igen ezt értem, de a nevem mellett nem jelenik meg a pipasor. Pl. kettővel feljebb nálam ennyi látszik:
"3/4 A te válaszod:"
Semmi pipa. :)
A válaszoknál a százalékra kattintásnál az utolsó kör azt jelenti, hány százalékban hasznos válaszokat ad, nem azt, hogy hány százalékban értékelték hasznosan mások a válaszait. Ezt én csak a statisztika oldalon tudom megnézni. (Mondjuk nem gáz, csak fura.)
Ha lesz az adott főkategóriában – amelyikben a kérdés van, amire válaszolsz – annyi értékelt válaszod, hogy annak alapján megállapítják a válasz(adási) százalékod.
Például ez egy, a Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések kategóriában megjelent kérdésre adott válasznál látható: [link] . A válasz írójának a Tudományok főkategóriában nincs még megállapított válasz(adási) százaléka. (Vagy előtte még nem is írt oda választ, vagy írt, de nem értékelték azokat, vagy csak keveset értékeltek ahhoz, hogy ez a százalék megállapítható legyen.)
Bár, akkor sem a neved mellett jelenik majd meg, mert ahogy látom, nem jeleníttetted meg a (felhasználó)neved: [link]
──────────────────────────────────────────────────────────────
Az 1-es válasz (2021. jún. 2. 14:29) utolsó szakasza tévedés. Ráadásul, feleslegesen, mert ez a téma nem szerepel a kérdésben.
Ha valaki választ értékel, akkor nem ’akkor az össz hasznossági válaszait veszik figyelembe’, sőt nem is a főkategóriabeli válasz(adási) százalékát. Ott, ’a zöld-szürke-piros köreiben’ az értékelési százaléka jelenik meg.
Erősen eltérő adatok.
A ’hasznossági válaszai’ - akár főkategóriánkénti, akár összesített – abból alakul ki, hogy a megírt válaszait mások mennyire értékelik hasznosnak.
Az értékelési százalék pedig abból alakul ki, hogy ő hogyan értékeli mások válaszait. (Ha az összességében hasznosnak értékeltet (50%-100%, zöld körben) ő is hasznosnak; az összességében nem hasznosnak értékeltet (0%-49%, piros körben) ő is nem hasznosnak értékelte, akkor hasznosnak számít az értékelése. Ellenkező esetben pedig nem hasznosnak számít az értékelése.
A két érték elkülönülten jelenik meg a Toplistás helyezéseidben, a ponttáblázat alatt: [link] (Persze, a valóságban nem ilyen számok vannak.)
Mások válaszának értékelésekor ’a zöld-szürke-piros körben’ az alsó sor értéke jelenik meg, azaz, hogy hány százalékban hasznosan értékelsz válaszokat.
──────────────────────────────────────────────────────────────
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!