Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Normális válaszokat miért...

Normális válaszokat miért pontoznak le itt gyakorin?

Figyelt kérdés

Nem az alapján kéne, hogy mennyire hasznos vagy releváns az adott kérdésre nézve a válasz?

Mert szerintem itt sokan az alapján pontoznak, hogy mennyire tetszik nekik a válasz. Pl., amit észrevettem, hogy ha valaki drága dolgot ajánl a kérdezőnek, az sokszor durván le lesz pontozva, hiába teljesen ésszerű válasz. Pl. "jobban jársz, ha elmész magándokihoz ezzel a panasszal, államiban hónapokat kellene várnod", "szedj C- és D-vitaminokat, cink és magnézium tablettát megelőzésre", "a Mountexben lehet kapni jó futócipőket".

2021. ápr. 27. 13:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%

Mert sokan nem értenek vele egyet. (Ez főleg politikai rovat vagy ezotéria)

Vagy csak szimplán trollok akik annyira élettelenek hogy le pontoznak mindent, és mindenkit

2021. ápr. 27. 14:18
 2/21 anonim ***** válasza:
7%
Mert vicces olvasni a sok majmot, amint hisztiznek meg nyafognak a lepontozás miatt.
2021. ápr. 27. 14:44
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagyjából olyan, mint hogy az utcán is oda lehetne menni valakihez, azt' jól leköpni.

Csak akkor egy idő után az illető túl sok pofont kapna.

Itt meg nincs büntetés érte, ezért aki ilyen elmebetegségben szenved, az nyugodtan kitombolhatja magát.

2021. ápr. 27. 14:54
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Aki ellentétes színt nyom le, mint a többség, akkor igaz, hogy pl. az én százalékomat csökkenti, de a magáét még jobban, mert ő a többséggel ellentétesen, nem a többség által elfogadott gombot nyomta meg, tehát magával tolt ki.

Velem is megtörténik nem is egyszer, hiszen amit írtam bizonyítani is tudnám, de a lefogott pontjaimon ez már nem segít. Viszont olyan is volt - elismerem - hogy valóban tévesen szavaztam. "Mea culpa!"

2021. ápr. 27. 17:44
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Igen, az a baj, hogy sokan emocionálisan (tetszik-nem tetszik) módon szavaznak, és nem a hasznos-nem hasznos elv mentén, ahogy kellene.

Sokan azt sem tudják, hogy saját magukkal tolnak ki, ahogy előttem #4 ssaa is írta. DE a nagyobbik gond az, hogy ha érvekkel alátámasztasz valamit, pláne forrást is megjelölsz, sőt szakértőként, szakmabeliként szólsz valamihez, illetve olyan teljesen szubjektív válaszokat (mint a milyen magas vagy, mi a kedvenc színed) IS lepontozzák DAFKE, csak azért is, mert miért ne, mert megteheti, tehát meg is teszi.

Találtam olyan kérdést, amihez azért nem válaszoltam (és később ez a teóriám megerősítést nyert, mert maga a kérdező írta le a válaszok között), hogy bárki válaszolt neki, MINDENKIT lepontozott. Csak úgy, mert olyan kedve volt.

Szóval: nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés, nem beszélve arról, hogy trollok mindenhol vannak.

2021. ápr. 27. 18:54
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Mert itt mindenki az alapján pontoz, hogy egyetért-e a másikkal, nem az alapján, hogy hasznos-e a válasz.

Egy egyértelmű példa: a "melyik pártra szavaznátok most" kérdéseknél nem nagyon van 50% feletti válasz, pedig ott minden olyan válasz hasznos, amiben egy pártot ír az illető.

2021. ápr. 27. 20:01
 7/21 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon találóan írt az #5 és a #6 is, pedig nincsenek 100 %-on (sajnos)!
2021. ápr. 28. 08:48
 8/21 anonim ***** válasza:
95%

Talán épp amiatt, mert egy kedves 68%-os szemléltette azt, hogy hogyan kell szinte mindenkit (kivéve a valóban nem hasznos kettes választ) végig nem hasznos-ozni, akkor is, ha amit írtunk az igaz. Ugyanis nemcsak kérdező, de egy troll válaszoló is képes ezt mindenkivel megcsinálni, ha jó a válasz igazán, ha nem, mint az itt kialakult helyzet szemlélteti.

5-ös válaszoló voltam.

2021. ápr. 28. 12:56
 9/21 A kérdező kommentje:
A programozási kérdéseknél is van egy troll, aki lepontoz mindenkit, sőt troll kérdéseket és válaszokat is írogat. Valszeg egy frusztált irodista, akit zavar, hogy a programozó kollégák jóval többet keresnek nála.
2021. ápr. 28. 16:38
 10/21 anonim ***** válasza:
95%
Valamint vannak irigy proli pontozók, akik minden olyan választ lepontoznak, amiből valószínűsíthető, hogy a kommentelő náluk jobb körülmények között él.
2021. ápr. 28. 18:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!