Miért jó lepontozni a hasznos válaszokat?
Egyre gyakrabban veszem észre, hogy vannak emberek, akik folyamatosan lepontozzák a hasznos válaszokat. Nem olyan esetekre gondolok, amikor egymás szubjektív véleményét pontozgatják le (bár azzal is vannak problémák), sőt még csak nem is a jellemzően "kötekedős" kategóriákba érkező kérdésekre. Hanem arra, amikor van egyértelműen helyes válasz a kérdező által feltett kérdésre. Valahogy mindig becsúszik egy vagy több "nem hasznos" reakció, és nagyon gyakran 60-70% felett álló emberektől.
Ezek vajon újabb trollok, akik még nem rontottak a saját százalékukon eleget azzal, hogy amúgy jóra értékelt válaszokat pontozgatnak le? Vagy vannak, akik különösebb trollkodás nélkül egyszerűen abban lelik minden örömüket, hogy lepontoznak egy teljesen helyes választ? Sokak százalékát rontják le ezek az emberek még akkor is, ha amúgy mindig abszolút korrekt válaszokat adnak.
Ha van itt olyan, aki rendszeresen ezt csinálja, leírná, hogy mégis mi olyan jó ebben? Nem lepontozni akarom őket, csak most már komolyan érdekel.
Szia!
Szerintem azok az emberek, akik ezt csinálják, szinplán csak unatkoznak, vagy idegesek, és itt vezetik le a feszültséget.
Oldal hibája, hogy nem is olyan régen like / dislike gombokat raktak ki.
Berögződés, hogy ami nem tetszik, azt lenyomják a felhasználók.
Mások bosszantására tökéletes a lepontozósai. És a Zoomereknél nem dívik szóban vitatkozni, vagy ellentmondásokra rákérdezni, egyszerűen egy betű elírás nem teszik nekik, bumm megy a piros.
#3 Bocs ne haragudj, negatívan akartalak pontozni. Nem rossz indulatból csak más a véleményem.
Még egyszer elnézést.
Némely lepontozást én sem értek. Talán illetlen, de írok magamról:
Itt az "Egyéb kérdések"-ben a sok esőről volt szó. Szóba jött, hogy a kérdező lakhelyének vidékén még hull a hó, néha szakad az eső. Én megírtam azt, hogy nálunk szép, csendes (májusi" eső esik. Semmi többet nem írtam, egyszerűen közöltem a tényt.
Le lettem erősen pontozva.
Nem értem, miért helytelen a válaszom.
SSAA> talán azért, mert magáról akart beszélni és igénye van a visszaigazolásra és nem akarja, hogy másról szóljon az élet, mint hogy őt végre valaki, akárki észre vegye :)
Amúgy a "mi a kedvenc színed" kérdésre is állandó lepontozások jönnek.
Az emberek nagy része (kevésbé intelligens része) nem képes elfogadni a másik embert és annak a gondolatait.
Vannak mélyebb viták is itt, amikben minden pro és kontra érv fel van pontozva, mert nem "ezzel egyetértek", vagy "ez jó, ez tetszik", alapján pontoznak, hanem az alapján, hogy "ez is hozzájárult ahhoz, hogy a megértést mélyítsük".
De lássuk be! 18%a magyaroknak IQ 87 alatti (retardált) és a haranggörbe szimmetrikussága miatt 18% 113 feletti (fogékony arra, hogy más nézőpontot is megismerjen). Ehhez képest a gyakorin nem minden ötödik válasz van földig pontozva, hanem talán picit kevesebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!