Jogosnak gondoljátok, hogy a gyakori kérdések lebannolja a 16 év alattiakat?
Sajnos mindenütt az a jogszabály a 16 éven aluliak adatainak a "védelmében", hogy ők nem regisztrálhatnak ilyen oldalakra.
Ezt én is igazságtalannak és feleslegesnek tartom.
Viszont gyakorlatilag bárki ki tudja játszani a rendszert, ha nem írja le a valós korát a válasza végére, nem tudják ellenőrizni, hogy a valóságban hány éves.
Így még inkább nincs értelme ennek a jogszabálynak.
"nem regisztrálhat"
Mondom: NEM így szól a szabály!
16 év alatt csak felnőtt engedélyével regisztrálhat.
Mivel azonban ezt az oldalak 99%-a nem fogja megoldani, ezért lesz ilyen hatása ennek a törvénynek.
Jobb helyeken EZÉRT létezik a hatástanulmány.
Úgy néz ki, az EU ezen része NEM jobb hely.
Meg kell tanulni hazudni...
Ha nem írod ki, hogy 15 vagy, senki se fogja tudni. ;)
Kár, hogy ilyen jogszabály létezik. Értem, hogy védeni akarják a gyerekeket, de ilyenkor kiöntik a fürdővízzel együtt a gyereket is. Szerintem jó lenne, ha mondjuk nem fotós köz.média oldalra, de regisztrálhatna pl. tanácskérő oldalra 12-13 éves gyerek, felhívnák a figyelmét k...a nagy betűkkel arra, hogy 18 év alatt ne ossza meg innen senkivel sem az adatait.
Emlékszem kérdésekre, amikor 12-13 évesek a szüleikről meséltek olyan brutálisan borzalmas dolgokat, hogy csak néztem (nem engedi el eü. problémával orvoshoz, nem vesz neki normális télikabátot, veri stb.)... az ilyen maradjon eltussolva, csak mert a 12 éves maradjon a disney.com-on?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!