Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ötlet a GYIK fejlesztőinek:...

Ötlet a GYIK fejlesztőinek: támogatnátok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretném, ha lenne lehetőség arra, hogy le lehessen tiltani a privát üzeneteket, hogy egyáltalán ne írhassanak mások privátot. Teljesen feleslegesnek tartom, csupa hülye zaklat csak. Ez csak egy opció lenne, nyilván az kapcsolná be, aki igényt tart rá. Van még más is, aki örülne ennek?
2020. jún. 21. 05:49
A kérdező szavazást indított:
Igen, jó lenne!
Nem, nem lenne jó!
Nem! Jogom van mindenkit zaklatni!
Döntésképtelen vagyok
Megkérdezem anyukámat
Feldobok egy pénzt
34 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Volt erről szó, nem is egyszer:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1042664..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1018604..

Szerintem hasznos a privát üzenet, amennyiben NEM trollkodásra használják.

Ha pedig igen, le lehet tiltani az illetőt.

Két év alatt, egy nem normális személyt kellett letiltanom, egyébként nagy segítség számomra a privát üzenet funkció.

2020. jún. 21. 06:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem, hogy valakinek hasznos. De akinek nem az, az miért nem kapcsolhatja ki?
2020. jún. 21. 06:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az üzeneteket is lehet törölni, ha nem érdekel, akár olvasás nélkül is.

Mivel vannak hasonló funkciók - törlés, tiltás - kevésbé tartom valószínűnek, hogy ki-be kapcsolási funkciót építenének be. Bár ehhez nem értek, nem tudom, mennyire lenne ez bonyolult.

Szerkeszteni is jó lenne, ha lehetne utólag, (saját kérdést, saját választ - legalább időkorláttal) de erre sincs lehetőség.

2020. jún. 21. 06:32
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Ha kapsz privi üzenetet, csak aztán tudod eldönteni, hogy hasznos-e számodra, miután elolvastad.

Ha sértő az üzenet, törölheted és letilthatod a válaszolót.

Ha nem sértő, csupán felesleges, elfér a többi közt.

Ha bármilyen kicsi haszna van is a válasznak, már megérte neked, hogy van ez a lehetőség.

.

"De akinek nem az, az miért nem kapcsolhatja ki?"

Mert előre nem tudhatod, hogy hasznos vélemény fog-e érkezni postaládába! Ha kikapcsolod ezt a funkciót, biztosan nem...

2020. jún. 21. 08:05
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Miért kéne tiltás lehetőség olyanhoz, amit egyáltalán nem kötelező használni? Be sem lépsz az „Üzenetid”-be és magad megoldod az általános üzenettiltást.

Például, ha adott kategóriában nem akarsz olvasni sem semmit, akkor nem lépsz be. Ha nem akarod mások válaszait értékelni, akkor nem teszed.

Miért kéne nem kötelezően használandó lehetőségekhez (ön)tiltási lehetőség?

2020. jún. 21. 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:
11%

Például azért, hogy a zaklatók ne legyen motiváltak abban, hogy halásszanak a zavarosban. Évek óta ismert probléma, hogy ha valaki kiírja a nemét és esetleg a korát, akkor kap egy tucat kéretlen bepróbálkozó üzenetet. Az, hogy ne vegyen tudomást róla még nem megoldás, vagy hogy minden alkalommal nyissa meg és törölje nem oldja meg az alapproblémát.

Az oldal eleve szigorúan veszi, hogy nem lehet privátozgatni, minden kérdésnek és rá érkező válasznak publikusnak kell lennie. Ha olyan kérdést vagy választ írnak ki ami arra utal hogy majd privátban lesz megválaszolva, törlik. Ergo a privát üzenetküldés nem célja az üzemeltetőnek, csak egy mellékes szolgáltatás, amit a többség a szabályok megkerülésére használ, mert azt nem látja a moderátor.

2020. jún. 21. 09:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Én csupa hülye üzenetet kapok, ill. olyat, amit nem is értem, hogy miért kellett priviben írni, miért nem lehetett a kérdéshez, mert semmiféle információt nem tartalmaz, ami alapján fel lehetne ismerni az illetőt mondjuk. Én már nem is olvasom el az üzeneteket, olvasás nélkül törlöm, de van aki már a tárgymezőben anyázik.
2020. jún. 21. 16:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Engem az zavar, hogy csak azt lehet tiltani, akitől már kaptam üzenetet, akitől nem kaptam, azt nem. Jó lenne, ha lenne egy tiltó jel minden válasznál, ahol be lehetne állítani, hogy: 'Ettől az személytől nem kívánok üzenetet kapni.'

Amúgy maradjon meg a privát üzenet lehetősége.

2020. jún. 21. 17:54
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

„Az, hogy ne vegyen tudomást róla még nem megoldás, vagy hogy minden alkalommal nyissa meg és törölje nem oldja meg az alapproblémát.” (6-os válasz, 2020. jún. 21. 09:40)

Nem kell üzenetet megnyitni, nem kell üzenetet törölni.

A kérdező általános, teljes üzenetfogadási tiltási lehetőséget szeretne. Nem olyat, hogy olvasgasson, válogasson.

Ez teljesen elérhető úgy, hogy nem lép be az üzenetekbe. Vagy, ha küldeni akar, belép, és küld. Semmire nem kötelezik, semmiben nem akadályozzák az olvasatlan beérkezett üzenetek. Két kattintással mind törölhető ugyan, de még ezt sem kell tennie.

Ha nem akarok bemenni a helyi kocsmába, ehhez nem kell őrt alkalmazniuk, akinél feliratkozhatok tiltólistára, és utána nem enged be. Nem akarok bemenni, nem megyek be. Miért kellene ehhez másnak intézkednie?

2020. jún. 22. 12:05
 10/11 anonim ***** válasza:
34%

Ez kicsit olyan "minek ment oda" hozzáállás, hogy ne csak tűrje mások ocsmány szövegű leveleinek a bombázását, de még ő tegyen szívességet meg viselkedjen úgy, hogy a zaklatás ne maradjon abba, csak ő igazodjon a helyzethez.

Fordíts meg: ha nem tiltja semmi, akkor szabadon mindenkire ráírhatok kérés nélkül, küldhetem neki a péniszfotókat meg a perverz szöveget, aztán ha reagálni mer rá és nem pozitívan akkor elhordhatom mindenféle mocskos állatnak. Nézd meg, hogy az összes ilyen panasz-kérdés a privát üzenetküldésről csak erről szól.

Ha már lehetőséged van a rendszert szabályozni, akkor ne annak a pár tucat zaklatónak teremts megfelelő környezetet, hanem akik rendszeresen ki vannak téve ezeknek.

2020. jún. 22. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!