Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Az ilyen kérdéseket miért nem...

Az ilyen kérdéseket miért nem törlik?

Figyelt kérdés

A koronavírus kapcsán több olyan jellegű kérdést is látni, ahol a kérdező örül neki, hogy a fesztiválok és a koncertek nyár végéig elmaradnak, és még jobban örülne, ha véglegesen megszűnnének, és a bulizni vágyók mindörökre hoppon maradnának. Mert úgyis mind csak részegedni meg drogozni mennének.

Az ilyen kérdések finoman szólva kimerítik a provokatív jelzőt, valamint negatívan általánosítanak is. Miért nem törlik őket jelentés után?

2020. máj. 3. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szubjektív kérdések megítélése is szubjektív. Lehet neked nem fér bele, lehet a moderátornak még igen. Csak akkor biztos az ignorálás, ha a jelentés gombra kattintva kiírja az oldal, hogy már látta moderátor. Ha nem, akkor lehet még nem látták.
2020. máj. 3. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert a moderátoroknak nem feladatuk ellenőrizni a helyességét a válasznak, (persze ha nem szabályellenesen direkt provokál).

Mindenkinek joga van azt gondolni, érezni, amit...

Amíg a véleményüket megfelelő hangnemben, módon közlik (még, ha irtó nagy hülyeség is szerintük), akkor sem ítélkezhetnek! Szerintem...

2020. máj. 3. 20:10
 3/12 A kérdező kommentje:

2: Nem a válaszokról van szó, hanem kérdésekről. Már eleve úgy kérdez, hogy provokál és általánosít. Például ez itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1045..

2020. máj. 3. 20:16
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Mert nem provokatív.

Neki a fesztiválokból csak kára származik. (Tömeg, zaj, nyaralóba betörés, nyugodtan élés ellehetetlenedése)

A kérdés pont annyira provokatív, mintha egy nem bulizós embert mindig csak szivatnál, hogy otthon gubbaszt, s hogy ha elmenne veled akkor jól érezné magát. Te is általánosítasz, ráadásul helytelenül, mert az illető biztos nem érzi jól magát az ilyen helyeken.

Gondolj legközelebb erre. ;)

2020. máj. 3. 21:26
 5/12 A kérdező kommentje:
4: Aham, csak ott a hiba, hogy ez alapjában véve nem kérdés. Az egy dolog, hogy megkérdi, másoknak mi a véleményük a fesztiválok elmaradásáról. De eléggé hangsúlyozza a álláspontját, hogyő örül neki, hogy elmaradnak. Tehát ez nem kérdés, hanem egy kérdésnek álcázott kritizálás egy nagy adag kárörvendéssel nyakonöntve. Azon pedig már meg sem lepődöm, hogy akik a válaszaikban nem az ő álláspontján vannak, azok mind le vannak pontozva.
2020. máj. 4. 07:40
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Gondolj arra, hogy más egész életében csak azt hallgatta, hogy ,,Miért nem jössz?" ,,Olyan jó buli lesz", ,,Gyere naa, ne legyél már lúzer", stb. Te meg max 2 hónapja hallgatod, hogy ,,Na végre nincs semmi hülye rendezvény, s az a normális hogy nem mennek az emberek ilyen helyekre".
2020. máj. 4. 09:37
 7/12 A kérdező kommentje:
6: Nem jó összevetés, amit írsz. Az általad írt példában az illetőt jószándékkal próbálják ösztökélni az ismerősei, hogy mozduljon ki, éljen egy kicsit, ne a négy fal között tengesse a napjait. Abban az esetben viszont, amiről a kérdésem szól, valakik mások veszteségén kárörvendenek. Nagyon nem ugyanaz a kettő.
2020. máj. 6. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
(A linket nem tölti be, anélkül kell válaszolnom) de miért baj, ha valaki nem szeret "bulikázni", hanem van (vagy éppen nincs) jobb dolga annál, hogy berúgva,mesztelen táncoljon berúgott, összehányt lányokkal? Amit írtál utóljára, az is téves. Ha valaki dolgozna/tanulna/sportolna/ bármi mást csinálna, és ekkor cukkolják azért, mert nem ment le velük bulizni/inni akkor most melyik a jobb? Illetve aki nem bulizik, az nem biztos hogy otthon a négy fal között gubbaszt (bár szerintem az is hasznosabb mint bulizni) és hogy milyért nem törlik az ilyen jellegű kérdéseket? Mert szólásszabadság van (na jó, pár kivétellel, pl holokauszt, koronavítus :P) és ezért neki ugyanannyi joga van itt véleménytnyílvánítani mint neked. Ennyi erővel ezt a kérdést is lehetne jelezni moderátor felé mert "provokatív". Egyébként (mint már sejthető volt) én se szeretem a bulikat, fesztiválokat (fesztiválhely mellett lakom). Most nem arról van szó, hogy mittomén 11,esetle 12-ig megy, de utána minek? Csak részeb fiatalok (meg lecsúszott felnőttek, sőt(!) kiskorúak) berúgva vannak, esetleg b*sznak a berúgott, magukat lehányt lábyokkal, mindenki ittas, rosszabb esetben előkerülnek a drogok is, üvölt a zene hajnali 4-ig (sőt, néha 6-ig!) hogy az embernek esélye se legyen aludni. A gyerekekre, kutyákra, idősekre senki nem gondol (pedig sokan élnek a környéken, főleg idősek). Pontosabban a bulikat, koncerteket, vásárokat,ünnepeket én is szeretem, csak emberi időben (és körülmények között).
2020. máj. 20. 20:30
 9/12 A kérdező kommentje:

8: Már törölték, de csak mert trágár szó is volt benne.

Semmi baj avval, ha nem szeret bulizni. Avval viszont annál inkább, amikor a saját felfogását, mentalitását akarja ráerőszakolni mindenkire ("Én tök jól megvagyok itthon egész nap, mostantól ti is meg kell, hogy legyetek!") És te a szélsőséges példákkal jössz. Nem mindenki fekvehányni, meg szabadban dugni jár fesztiválokra. Ez kb. olyan mintha azt feltételeznénk, hogy az éttermekbe mindenki azért jár, hogy gyomorrontásig bezabáljon.

2020. máj. 20. 21:17
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem, a legtöbben tényleg nem azért járnak (a linket pedig nem tudtam megnyitni, így amellett/azellen nem tudok érvelni). Mint írtam, én is szeretem a fesztiválokat, partykat, DE normális időben, illetve a normálisabb körülmények között (ahogy te is írtad, nem dugni, meg hányásig inni). Viszont éfél után, főleg a hajnali órákban nagyon megnő a hangoskodó, hányó, és kacérkodó vandál részegek száma (az egyéb dolgokról, pl zenéről nem is beszélve). Tisztelem azt, hogy nyugodtan, és tisztelettudóan (vagyis nem trágár szavakkal illetve) irtad meg a véleményed. De én továbra is úgy vélem, hogy éjfél után a zenét azt ki lehetne kapcsolni,(vagy csak a hangerősséget 45-50 dB - re lekorlátozni) csöndesebben beszélgetni, társalogni, iszogatni ne pedig akkor kezdődjön az őrült, "leiszom magam a földig" , meg "szétk*rok mindenkit" "buli".
2020. máj. 23. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!