Miért nem szabad olyan kérdést megvitatni az oldalon, ami több mindenkit érint?
Azért látszik, hogy tőlem jobban tart a kisfiú, mert az én válaszaimat töröltette. Érdekes, csak nem azért, mert érvelni próbáltam?
Fáj mi, kérdezőcske?
Érdekesnek tartom, hogy a kérdezőt provokációval vádolják, mégis a válaszokban csak ő volt képes kultúráltan reagálni.
Sajnos az emberek többsége nem arra törekszik, hogy meghallgassa az érvelést, hanem inkább a másik lejáratása a cél. Erre jön az a két nagy igazság:
*nem tudsz kiérvelni valakit olyasmiből, amibe nem érvekkel jutott el;
**kizárják az ellenkező hangokat, mert ha véletlenül meghallják, akkor lehet, hogy egyet is értenének velük.
Szintén furcsának találom, hogy vitaoldalnak hozzák fel a Facebookot és a Twittert, amikor az ezeken jelen lévő őrült cenzúra és perelgetés mellett még a rendőröket is kihívják valakire a véleménye miatt, ami ráadásul tényeken alapszik (ismét: **).
Idáig jutottunk az SJW-k és a gender-studies baromságok miatt...Egyszerűen elszaporodtak az NPC-k.
Most pedig hozok magamnak Pringles-t és várom a dislike-okat.
"mégis a válaszokban csak ő volt képes kultúráltan reagálni."
Az, hogy kulturáltan reagál - tehát nem sértő - nem jelenti azt, hogy nem provokatív. Tudniillik valamennyi, az őt megcáfoló érvet felhozó választ ignorálja, vagy moderáltatja. Ez nem vitakultúra!
"Sajnos az emberek többsége nem arra törekszik, hogy meghallgassa az érvelést, hanem inkább a másik lejáratása a cél."
Ez tökéletesen ráillik a kérdezőre. Láttad volna, miket ír privátban. Sajnos azt is moderáltatta innen. Mondjuk valahol meg is értem.
"Szintén furcsának találom, hogy vitaoldalnak hozzák fel a Facebookot és a Twittert,"
Példának hozták/hoztuk fel, példaként olyan felületre, ahol ELMÉLETILEG van léehetőség - tehát megengedett - a vitázás, a csevegés. ITT UGYANIS TILOS!
"Most pedig hozok magamnak Pringles-t és várom a dislike-okat."
És mihez kezdesz, ha érvekkel reagálok a hozzászólásodra? Ignorálod, vagy törölteted, mint a kérdező? Netán majd anyázol privátban? Csak hogy én is kicsit provokatív legyek, ahogy te.
Az, hogy kulturáltan reagál - tehát nem sértő - nem jelenti azt, hogy nem provokatív. Tudniillik valamennyi, az őt megcáfoló érvet felhozó választ ignorálja, vagy moderáltatja. Ez nem vitakultúra!
%% az én válaszai az vitatott kérdésbe tudományos alapon voltak találva. Nem voltak sértők. Arról szólt, hogy a viselkedés egy reakció egy vált ki, és ha ez ismétlődik, akkor trigger lesz belőle, azaz beidegződés. Így alakulnak ki azok a szokások, amikkel túl sokat foglalkozol a másik emberben azért, mert téged zavar, ő meg csak azért is csinálni fogja, mert azt kapja meg, hogy fontos, eredményes, amit csinál. Önmaga a vitatott kérdés pont ilyen kérdés volt, ezért önmagára adott választ a kérdező vele.
"Sajnos az emberek többsége nem arra törekszik, hogy meghallgassa az érvelést, hanem inkább a másik lejáratása a cél."
Ez tökéletesen ráillik a kérdezőre. Láttad volna, miket ír privátban. Sajnos azt is moderáltatta innen. Mondjuk valahol meg is értem.
%% ez hamis állítás. Kérdezek és kérek kommunikáció, erre privátban anyázós és ocsmánykodós választ kapok.
"Szintén furcsának találom, hogy vitaoldalnak hozzák fel a Facebookot és a Twittert,"
Példának hozták/hoztuk fel, példaként olyan felületre, ahol ELMÉLETILEG van léehetőség - tehát megengedett - a vitázás, a csevegés. ITT UGYANIS TILOS!
%% a kérdésekhez hozzá tartozik, hogy egymással szemben állítanak érveket. Tehát vitatkoznak. Ez nem csevegés, ez a téma részletezése értelmezése.
És mihez kezdesz, ha érvekkel reagálok a hozzászólásodra? Ignorálod, vagy törölteted, mint a kérdező? Netán majd anyázol privátban? Csak hogy én is kicsit provokatív legyek, ahogy te.
%% a kérdező reagált azokra a válaszokra, amiket írtak. 2 üzenetet is küldtem. Egyikre sem jött válasz.
*Az a baj, hogy további bizonyítékok híján nincs okom a kérdező ellen fordulni.
*Tehát amibe most belekezdtünk, az elvileg tilos. Itt még csak töröltethető, de a Facebookon és a Twitteren már büntethető az eltérő gondolkodás. (Egyenlőre még csak néhány országban, főleg nyugaton.)
*Várom a bizonyítékokkal alátámasztott érveket. Anyázni meg nem fogok, eddig semmi sértőt nem írtál felém. Amúgy nem tudom, hogy mi volt provokatív abban, amit írtam, hiszen csak (alátámasztható) tényeket közöltem. (Erre linkeket nem fogok küldeni, elég rákeresni a cikkekre online: "arrested for Twitter post" meg hasonlók.)
"*Az a baj, hogy további bizonyítékok híján nincs okom a kérdező ellen fordulni."
Ez miért baj? Te is a saját szemednek hiszel, én is. Én tudom, milyen kétszínű, hazug kutya, te nem - de engem nem igazán érdekel. Nincs jelentősége.
"*Tehát amibe most belekezdtünk, az elvileg tilos. Itt még csak töröltethető, de a Facebookon és a Twitteren már büntethető az eltérő gondolkodás. (Egyenlőre még csak néhány országban, főleg nyugaton.)"
Ez demagógia és hazugság. A véleményszabadság nem büntetendő, főleg nem Nyugat-Európában. Arról nem is beszélve, hogy sem a FB, sem a twitter nem tud "büntetni", ők is legfeljebb a moderálással élnek.
"*Várom a bizonyítékokkal alátámasztott érveket."
Ha neked egy twitter-poszt bizonyíték, akkor inkább nem keresek bizonyítékokat.
"Anyázni meg nem fogok, eddig semmi sértőt nem írtál felém. Amúgy nem tudom, hogy mi volt provokatív abban, amit írtam"
Ez: Most pedig hozok magamnak Pringles-t és várom a dislike-okat. Ez ugyanis közvetve azt jelenti, hogy gyertek, parasztok, ti úgyis mind ostobák vagytok és csak dislike-olni jártok ide. Ez általánosító, lekezelő és provokatív.
"hiszen csak (alátámasztható) tényeket közöltem. (Erre linkeket nem fogok küldeni, elég rákeresni a cikkekre online: "arrested for Twitter post" meg hasonlók.)"
Visszatérve ide. Nem fogok álhíreket, féknyúz-szájtokat, provokatív weboldalakat guglizni néhány buta álhírért. Senkit nem fognak letartóztatni pusztán egy twitter-posztért. Annak tartalmáért viszont könnyen lehet, és ez érthető is. Teljesen mindegy a médium, ha törvénysértő vagy (legyen az akár náci propaganda, akár vallási, nemi, faji alapú gyűlöletkeltés, akár a megvert barátnőddel vagy 180-nal a városban száguldozva készített videóval való kérkedés - az bizony büntetendő jobb helyeken.
"Ez demagógia és hazugság. A véleményszabadság nem büntetendő, főleg nem Nyugat-Európában. Arról nem is beszélve, hogy sem a FB, sem a twitter nem tud "büntetni", ők is legfeljebb a moderálással élnek."
Soha nem értettem, miért tagadják le annyian a rosszan kahngzó, de sajnos igenis valós dolgokat...Miért lenne ez demagógia és főleg hazugság, ha -ismétle- teljes mértékben így van???
"*Várom a bizonyítékokkal alátámasztott érveket."
Ha neked egy twitter-poszt bizonyíték, akkor inkább nem keresek bizonyítékokat.
*Nem egy Twitter poszt, hanem bármilyen fénykép, amit esetleg tudnál mutatni arró, hogy a kérdező valóban sértegetett-e...
"Anyázni meg nem fogok, eddig semmi sértőt nem írtál felém. Amúgy nem tudom, hogy mi volt provokatív abban, amit írtam"
Ez: Most pedig hozok magamnak Pringles-t és várom a dislike-okat. Ez ugyanis közvetve azt jelenti, hogy gyertek, parasztok, ti úgyis mind ostobák vagytok és csak dislike-olni jártok ide. Ez általánosító, lekezelő és provokatív.
*És nem igazam lett?
"hiszen csak (alátámasztható) tényeket közöltem. (Erre linkeket nem fogok küldeni, elég rákeresni a cikkekre online: "arrested for Twitter post" meg hasonlók.)"
Visszatérve ide. Nem fogok álhíreket, féknyúz-szájtokat, provokatív weboldalakat guglizni néhány buta álhírért. Senkit nem fognak letartóztatni pusztán egy twitter-posztért. Annak tartalmáért viszont könnyen lehet, és ez érthető is. Teljesen mindegy a médium, ha törvénysértő vagy (legyen az akár náci propaganda, akár vallási, nemi, faji alapú gyűlöletkeltés, akár a megvert barátnőddel vagy 180-nal a városban száguldozva készített videóval való kérkedés - az bizony büntetendő jobb helyeken.
*"álhírek, fénknyúz-szájtok, provokatív weboldalak, néhány buta álhír"????? Már megbocsáss, mi a fenéről beszélsz? Abszolút semmi gyűlöletkeltés nincs például abban, ha egy nőt nőnek hívsz annak ellenére, hogy ő beteges tévképzetében és figyelemhiányában gender-neutrálisnak vagy hasonló kitalált baromságnak hívja magát, majd sértődöttségében rád hívja a rendőröket, akik ráadásul nagy unalmukban -mert a nem fehér bűnözők ellen nem tehetnek semmit, különben máris náciknak vannak titulálva!- ki is mennek...Akár azt is említhetem, amikor valakit egy komikustól vett idézet megosztásáért kirúgnak és megpróbálják tönkretenni az életét...És igen, ez az elvakultságban nagyratartott Nyugat-Európai országokban és Amerikában történik, mert annyira fontos a valóság elnyomása a saját ideológia és célok elérésében. Csak észhez kéne térni és mindezt meg lehetne állítani, de nem, mert ha bárki mást mond, mint a szélső-bal, akkor az már náci-szimpatizánsnak van kikiáltva. Ennyit erről. Nem baj, majd ha már az elnyomókat is elnyomja a saját kreálmányuk, akkor majd ők is rájönnek. Fenébe az egésszel.
#17 Ehhez szeretnék még hozzátenni egy, sajnos már nem annyira kiemelkedő példát, méghozzá a Count Dancula YT csatornára felkerült "Nazi Pug" című videó következményeit. A feltöltő ellen bírósági eljárás indult, melynek következményeképpen 800 font fizetésére akarták kötelezni az illetőt. Itt mindenképpen fontos kiemelni a "konteksztusból kiragadva" részt, ugyanis a videó legelején a néző tudtára lett adva, hogy ez egy vicc. Érdekes módon olyan személyek is védték a feltöltőt, akiknek elvileg súlyosan meg kellett volna sértődniük. Valahogyan épp ennek ellenkezőjére láthatunk példákat.
Amúgy mindenzt nem mérgemben írom, mivel a társadalom jelenlegi helyzetét kénytelen voltam elfogadni olyannak, amilyen, miközben csak remélni tudom, hogy az életemben még nem ér el ide ez a járvány.
A Pringles-ös mondat a "grabs popcorn" verziója volt. (Sajnálom, hogy ez nem tűnt fel.) Ha ezen valaki megsértődik, a kijelentés értelmet nyer.
A továbbiakban lehetőleg mellőzném a válaszolást, mivel kezd konkrét példák megvitatása felé menni a dolog, ami nem rossz, hiszen ezeket látni kell, nem pedig cenzúrázni, mint ahogyan azt sokan akarnák (a korábban említett okok miatt), de ezeket csakis az összes hozzátartozó információval együtt szabadna tenni, ami túl sokáig tartana, valamint mások által már meg is történt.
Mindenki azt ignorál, amit akar, de előbb-utóbb mindenkit utolér az igazság. Én személy szerint szívesebben halok meg a szólásszabadság poklában, mint a némaság Gulágjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!