Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A GYK miért törli azokat...

A GYK miért törli azokat kommenteket, amik egy kamukérdésnél a kérdés kamu mivoltára figyelmeztetnek?

Figyelt kérdés
Ugyebár vannak az oldalon kamukérdezők, akik egyes kategóriákat teleszemetelnek az abszurd kitalációikkal, provokatív hőzöngéseikkel. A stílusukról felismerni őket. Kommentelőknek, miután jelentették a kérdést, szokása beírni válaszként egy figyelmeztetést, hogy kamu a kérdés, senki ne válaszoljon, hagyja elsüllyedni. És elég gyakran megesik, hogy nem hogy a kérdést nem távolítják el, hanem a figyelmeztető kommenteket törlik. Miért? Valamit megold az, hogy úgy teszünk, mintha nem lennének trollok?
2020. febr. 8. 08:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

"Ennyire naív nem lehetsz."

Miért? Mert arra gondolok, hogy esetleg majd betartod a szabályokat? Ne izgulj, eszembe sem jut ilyen. Kutyából nem lesz szalonna.

"Nem akarlak megsérteni"

Ja, ezt látom az előző kommentjeiden is. Nyugi, kevés vagy te ahhoz, hogy megsérts. Csak egy anonim senki vagy egy anonim weboldalon.

"És ne állítsuk már be úgy a moderátorokat, mint akik mindig hibátlanul szabályszerűen járnak el, és sose élnek vissza a hatalmukkal."

Nem állítok be senkit sehogyan. Annyit állítottam, hogy nekik is megvan a dolguk, meg neked is. A tiéd a válaszolás, nem a trécselés, a visszapofázás meg az orrod mások dolgába beleütése.

"Mellesleg lefogadom, hogy te igazából nem is nagyon találkoztál még kamutrollokkal (mert mondjuk nem nagyon látogatod azokat a kategóriákat), így nincs is igazán rálátásod az általam leírtakra."

Valóban, igazad lehet, elvégre az oldal indulása óta látogatom, biztos nem botlottam bele még egy trollba se. Sőt, azt sem tudom, mi az a troll.

Igazából mindegy, hogy csűröd-csavarod, a lényeg ugyanaz: amíg nem vagy az oldal moderátora, addig annyi a dolgod, hogy válaszolsz legjobb tudásod szerint és jelented ami szerinted nem ide való.

2020. febr. 8. 16:42
 12/32 A kérdező kommentje:
11: Gondolom, hogy a te véleményed szerint a politikusok is tényleg mindent megtesznek azért, hogy a kispolgár jobban éljen. Neki csak az a dolga, hogy szavazzon, meg betartsa és elviselje a szabályokat, amiket ők hoznak.
2020. febr. 8. 17:10
 13/32 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit kevered a szezont a fazonnal.

A politikáról, a politikusokról illetve azok munkájáról való véleménynyilvánításnak is megvannak a szabályai. Ezen szabályok keretein belül bármihez jogod van, de ha e szabályokat nem tartod be - például nemtetszésedet sörétespuskával nyilvánítod ki -, annak ugyanúgy következményei lesznek, mint itt.

Az, hogy neked valami nem tetszik, a te dolgod. Mások szabálytalansága azonban téged nem jogosít fel a szabályok megszegésére, hiszen azzal te is jogsértővé válsz és ugyanúgy üldözendő leszel.

Ez van.

2020. febr. 8. 17:26
 14/32 anonim ***** válasza:
27%

Lenne egy kérdésem: te a monitorod mögül hogy döntöd el 100%-os biztonsággal egy-egy kérdésről, hogy trollkodás, kitaláció-e avagy sem? Leginkább sehogy.

Az egy dolog, hogy sok kérdés van ami röhejesnek hat vagy elképzelhetetlennek, de meglepődnél mennyi komoly kérdés lehet az amúgy ostobaságoknak tűnők közt. Most volt itt egy kérdés föntebb hogy kinek mi a legemlékezetesebb kérdés itt az oldalon, és valaki belinkelt egyet amiben azt kérdezte egy delikvens, hogy mit csináljon ha a péniszébe dugott egy tűt hogy orgazmusa legyen és most vérzik neki. Elsőre valóban trollkodásnak tűnik (és nyilván ezt oda is kommentelték ahogy várni lehetett), aztán belegondoltam hogy mennyi ilyen sztori, videó stb. kering a neten, hogy mennyi baromságot csinálnak meg ténylegesen az emberek mikor nem gondolkodnak. Itt is simán lehet hogy csávókámnak elment az esze, elragadta a gerjedelem és utólag jutott eszébe csak gondolkodni mikor már késő volt.

Én is kaptam már teljesen őszinte és ártatlan kérdésre fujjolást meg "Troll kérdés, ne válaszoljatok rá" jellegű kommentet, kifejezetten rosszul esett. Ha nem tetszik vagy nem tudsz/akarsz rá válaszolni, ki is lehet hagyni. Nem kötelező minden kérdésre választ adni. Majd válaszol rá akinek kedve/ideje/mondanivalója van.

Még arról nem is beszéltem, ami amúgy a szabályzatban is benne van ha jól emlékszem, nevezetesen hogy saját kérdést csak azért nem törlünk mert választ kaptunk rá, mivel másnak még hasznos lehet a későbbiekben. Na ez ugyanígy itt is fennáll. Ha én férfiként kiírom azt a kérdést (nem fogom, csak példa), hogy ihatok-e sört a terhesség 5. hetében, az az én szempontomból valóban kamu kérdés lenne, mert férfi vagyok - amit te amúgy a kérdésből nem fogsz megtudni ha nem írom oda a nememet - így nem lehetek terhes. Ellenben lehet hogy a kérdésre rá fog találni egy vagy több nő, akiknek ténylegesen hasznos lehet az ott feltett válasz és az abból szerzett tapasztalat, tudás. Szóval lehet hogy a kérdező szempontjából a kérdés troll, de másoknak hasznos lehet, és nekik már nem kell majd megkérdezni újból. Amíg egy kérdés nem szeg egyértelműen szabályt, nem trágár, provokatív vagy nagyon offtopik, addig nem fogják törölni csak azért mert valaki megérzése szerint kamu kérdés LEHET. Az egyértelmű trollkodásokkal és szabályszegő kérdésekkel szemben nyilván el fognak járni. Neked viszont felesleges bármilyen kérdéshez odaírni hogy "troll kérdés ne válaszoljatok rá", mert az egyrészt valóban offtopik és irreleváns (míg a kérdés nem biztos), másrészt a kérdés ellen hergeled vele a többieket, ami nem éppen közösségbarát magatartás. Megvan a jelentés gomb a megfelelő helyen, azt kell használni ha valami szabálytalan, nem kell odaírni egy irreleváns és a kérdezőre nézve sértő kommentet.

2020. febr. 11. 22:55
 15/32 A kérdező kommentje:

14: Talán onnan tudom, hogy fel lehet ismerni a kérdező stílusát, és a kérdéseiben rendre ellentmond saját magának, egymással összeegyeztethetetlen élethelyzeteket ír le.

Vegyük az olyan kérdéseket, mint hogy:

-Alapítványi iskolában dolgozik, ahol az igazgató egy nyolc általánost végzett alkoholista, akit nem lehet eltávolítani, mert összeköttetései vannak. Egész nap csak piál a tanáriba, ha megunta körbejár a suliban, kötözködik egy sort a tanárokkal, esik-kel, négykézláb mászik a diákok előtt, osztálykiránduláson az árokba zúg, meg ilyenek.

- A frissen balesetet szenvedett vagy életmentő műtéten átesett kollégát felhívja a főnök a kórházban, hogy most rögtön indul befele dolgozni, különben ki van rúgva, les***rja mit mondanak az orvosok. Vagy hogy a kollégája kómában fekszik, és a főnök felhívja a kórházat, hogy mikor térítik már magához, és küldik befele dolgozni.

Na most, szerinted ezek valós sztorik lehetnek? Vagy lehet velük kezdeni valamit?

2020. febr. 11. 23:25
 16/32 anonim ***** válasza:
80%
Igen, van rá egy nagyon nagy esély hogy valóban troll kérdések, de 100%-os bizonyossággal nem lehet kijelenteni egyikről sem. Igenis vannak ostoba emberek, alkalmatlan emberek, akik a kapcsolatok lévén kerülnek magas pozícióba miközben semmire nem jók, illetve sok ilyenből hiányzik az empátia. A kómás kérdés tényleg erős, de amúgy egyáltalán nem elképzelhetetlen, borzasztó szadista és/vagy ostoba főnökök is léteznek. Nekem anyám mesélte még jó pár éve hogy az üzemben ahol asszisztens volt, hallotta hogy a konyhán valakit konkrétan hányni nem engedtek ki mikor beteg volt (mert ugye betegen is melóznia kellett), mert mi az hogy lógni akar, ott hányta össze magát helyben. Szóval ha a szellemi kvalitásokat is hozzávesszük, meg azt hogy mennyire szarrágó néhány főnök, simán el tudom képzelni hogy van olyan aki tényleg azt hiszi hogy azért kerül valaki kómába hogy addig se kelljen dolgoznia. Hogy ez mennyire életszerű, nyilván kevésbé, de nem lehetetlen. Az más kérdés hogy itt mennyire kap erre értékelhető megoldást, tanácsot valaki, leginkább semennyire. De ez sem 100% hogy kamu/troll kérdés, csak 98%. Meg mint mondtam nem kell mindenre válaszolni. Tovább is lehet görgetni.
2020. febr. 11. 23:47
 17/32 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet avval, amikor valaki a kérdéseiben egyik nap tanár, másik nap segédmunkás, harmadik nap hivatalnok, utána megint tanár, valamint néha férfi, néha nő? Erre is van esély, hogy igaz, mert lehet, hogy dimenzióutazó és nemváltóképességgel rendelkezik?

Arról nem is beszélve, hogy ha egy kérdésről sem jelenthető ki 100%-osan, akkor miért van olyan bejelentési opció, hogy "Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció."?

2020. febr. 12. 09:00
 18/32 anonim ***** válasza:
21%
Hogy legyen mit kérdezned.
2020. febr. 12. 09:27
 19/32 anonim ***** válasza:
82%
Az iskolás az balázska.
2020. febr. 12. 10:29
 20/32 anonim ***** válasza:
83%
Az nem kamu, havalaki egy élethelyzetet ecsetel. Lehet, nem történt meg azzal a szituáció, de lehet velem igen és rábukkanva a kérdésre, hasznosak lesznek a válaszok.
2020. máj. 25. 07:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!