Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért van itt enni netes...

Miért van itt enni netes troll, s miért engedik őket garázdálkodni?

Figyelt kérdés

Az ilyenek nem tanulnak, dolgoznak?

Nincs családjuk?

Ez a hobbijuk?

Mit lehet tenni, hogy ne idegeljenek fel?

Ki mivel engedi el a beszólásaikat az önmérsékleten kívül?

2019. okt. 25. 21:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem is trollnak hisznek pedig nem megosztás vagy véleményuralom a célom. Azért használom ezt az oldalt mert a környezetemben nem olyan emberek szoktak lenni akik értenék azokat a dolgokat ami foglalkoztat engem. A filozófia olyan nekem mint a friss zamatos körte és nem azért válaszolok ebben a szellemiségben mert bárkit bosszantani akarok. Nagyon furcsa tapasztalataim vannak mármint egy olyan ember számára furcsa akik sosem gondolkodott a saját létezésén, a lényén és a benne lezajló folyamatokon. Igyekszem mérsékelni magam és nem vadvizen evezve észt osztani (mert néha úgy látszik ezt csinálom). Azt mondom amit látok és a szemléletem változó ezért néha úgy hatnak a válaszaim, hogy önmagammal kerülök ellentmondásba pedig ez bennem nem így történik. Másrészt érdekel a világ, a vallás, a pszichológia, a filozófia és az emberség legmélyebb dimenzió nyűgöznek le igazán, ezek együtese alakítja a tapasztalásom minőségét amire egyszerűen csak reagálok de az esetek 85%-ban én döntöm el mire reagálok.
2019. okt. 25. 21:17
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Dimenziói*
2019. okt. 25. 21:19
 3/17 anonim ***** válasza:
68%

Az előttem szólóval 999%-ben egyet értek (-0,1, mert troll vagyok). Egy az egyben leírta, amit én is leírtam volna 4* (azért nem 5, mert troll vagyok).

Szóval irigylem a környezetét meg a létezését, hogy elviselik, engem nem viselnek el és trollnak gondolnak, mikor csak szavadon gondolkodom. (nem szabadon, mert troll vagyok)

Ja és troli akartam lenni, de troll lettem, alakváltós villamos.

2019. okt. 25. 21:44
 4/17 anonim ***** válasza:
96%

Jut eszembe, a kérdésekre nem válaszoltam:

Az ilyenek nem tanulnak, dolgoznak?

Dolgoznak, de nekik ez a túlórájuk.

Nincs családjuk?

Van, de nem figyelnek rájuk.

Ez a hobbijuk?

Sőt! Ez már életforma.

Mit lehet tenni, hogy ne idegeljenek fel?

10mp-es levegővétel, 20mp-ként.

Ki mivel engedi el a beszólásaikat az önmérsékleten kívül?

Mivel rólam van szó, így a tükörképem hasonmásaival.

Ja és amúgy ez a kérdés sem lesz így más, mintha troll tenné fel, ezáltal te is azzá váltál!

Üdv. a csapatban, a sorszámod 2449.

2019. okt. 25. 21:47
 5/17 A kérdező kommentje:

#1! Köszönöm, de te nem troll vagy, mert nem szemétkedsz, ahogy írtad is, érdekes dolgot írni más, mint valakit elküldeni a ...-ba/-be, és teljesen más témát feszegetni, ha más témájú a kérdés.

#3! Nem igazán értem, hogy miért lennék/vagyok troll a szemedben, de hogy szálka leszek, az biztos. Hajrá.

Szép estét.

2019. okt. 25. 22:53
 6/17 A kérdező kommentje:

Kérdésemben a hibát javítom:

enni=ennyi.

Y lemaradt.

2019. okt. 25. 22:55
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mit lehet tenni, hogy ne idegeljenek fel?"

Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

Úgy lehet kontrollálni az érzelmeket, hogy

- tudatosítod magadban: ez egy érzelem;

- racionálisan helyre teszed a helyzetet;

- tudatosítod, hogy akik bántanak, azok belül bantalmazottság keserűségét hordozzák, és azt adják tovább

Ajánlok két videót, ha fejlődni akarsz érzelmi szinten. Nekem sokat segítettek, és őszinte szívvel ajánlom mindenkinek. Sőt! Kötelezővé tenném általános 6 osztálytól!

1: miért bánt valaki egy másik embert : [link]

2: honnan tudod, hogy érzelmileg felnőttél: [link]

+1: hogyan őrizd meg a nyugalmat

[link]

Az egész School of Life és a Soulpancake csatorna hasznos az önismeret tanulásában.

2019. okt. 26. 08:46
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

[ A trollkodás hét halálos bűne ]

A troll előre megfontoltan aknázza ki az online közösség normáinak gyenge pontjait, hogy feldühítse az embereket. Ezeket többnyire a gyerek kori sérelmekből, az szeretet- és, figyelemhiányból, valamint az unatkozás tényéből fakadó érzések motiválják Dr. Claire Hardaker szerint, aki tudományos értekezésében összefoglalta a trollok 7 halálos fő bűnét.

1: Téma eltérítése egy különösen érzékeny pontra:

Nem feltétlenül nyíltan vitatkozó, inkább a témát taktikailag értelmetlenségekre terelő viselkedés. Egy-egy szó kiragadása és azon való érzelmekkel dúsított lovaglása.

2: Képmutatás, különös tekintettel a helyesírási és szóhasználati hibákra:

Ez egy egyszerű taktika. Sokszor tudálékos nyelvtani, vagy helyesírási hibákra reagál, ami nem tartalmaz helyes alternatívákat, kizárólag a provokáció kiváltása a célja.

3: Ellenszenvesség keltése hamis állásfoglalással, vagy ál-naív kérdésekkel

Ezt a taktikát a csoportos bűntudat keltők szokták használni azzal a célzattal, hogy alattomosan manipulálja az érzékenységüket, a erkölcsüket és a bűntudatukat. Ezzel érzelmi síkra terelik a beszélgetést a téma helyett. Ez elvezethet az közhelyes, vagy erkölcsi kételyekhez is.

4: Mások szándékos veszélyeztetése hamis tanácsadással, mások veszélyes magatartásra buzdítása

A stratégia célja, hogy segítségként, jó tanácsként állítja be a valójában kárt okozására buzdítást, továbbá ezek ellen védelmi reakciókat váltson ki másokból. A társadalmi felelősségvállalásra és az erkölcsi jóérzésre támaszkodik, és ezeket aknázza ki a téma terelésére.

5: Mások sokkolása érzéketlen viselkedéssel egy kényes, kifejezetten tabu témában

Első körben az erős érzelmekre akar hatni a személyes vagy fájdalmas témákba való turkálással. Ezzel az erős kitörés keltette megtorlást akarja kiváltani, hogy figyeljenek rá, hogy foglalkozzanak vele is, ne csak a témával.

6: Agresszív viselkedés a másik sértegetésére, fenyegetésére vagy ok nélküli támadására.

Nyíltan és szándékosan akar másnak sérelmet vagy kárt akar okozni mindenféle különösebb indok nélkül, azzal a céllal, hogy ellenséges megtorlást váltson ki.

7: Szemeteléses támadás: több helyre sértő és provokatív üzenetek küldése több, különböző csoportra és várni, hogy reagáljanak.

A többszörösen elküldött üzenetek a témától teljesen eltérő és lényegtelen tartalommal rendelkeznek. Mások beszélgetésébe való belepiszkítás (spammelés) több ezer felhasználónak vesztegetheti az idejét értelmetlenségekkel.

Veled mi a helyzet? Melyik halálos bűn(öke)t követted már el a trollkodásban?

Most, hogy tudod mit teszel, vajon meg fogsz változni?

Amennyiben kedved támadt hozzájárulni a tanulmányhoz, valld be itt a bűneidet egy szavazással: [link]

Ha csak az eredeti angol szöveg érdekel, azt is ezen a linket találod meg.

Üdv, bnghtz

2019. okt. 26. 08:48
 9/17 A kérdező kommentje:
#9! Ne plagizálj, mert az már nem trollkodás, hanem bűncselekmény. Tüntesd fel a szerzőt máskor, annyi eszed legyen!
2019. okt. 26. 09:34
 10/17 A kérdező kommentje:

#8! Köszönöm szépen. Nagyon igaz! Sajnos csak az első. Mert a másik kettő nincs magyarra lefordítva :(

Szép napot az aljasoknak is <3

2019. okt. 26. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!