Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ti melyik kategóriát tartjátok...

Ti melyik kategóriát tartjátok igazán hasznosnak, és melyiket egyáltalán nem?

Figyelt kérdés
Én a Szórakozást tartom sokra, a Felnőtt párkapcsolatok viszont szerintem felesleges,unalmas és csak ritkán találkozok érdemi kérdésekkel vahy válaszokkal.35/F
2019. szept. 5. 16:36
 1/9 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Amit én észrevettem, az, az, hogy az új regisztrálók csak a fő kategóriákat látják, és ezért nem sejtve, hogy vannak alkategóriák is összevissza teszik be a kérdéseiket. Például a sima Egyébbe egy főzési tanács kérését, vagy autókkal, vagy elektronikával kapcsolatosat. És még sorolhatnám. Ez azért is előnytelen, mert a kérdező sem kap olyan válaszokat, amit a máshol tartózkodók tudnának adni, másrészt aki még kíváncsi lenne a válaszokra, az sem kap megfelelő választ, és még az oldal sem pörög annyira. Senkinek sem jó. Kellene egy lenyitó nyil minden kategória végére, vagy egy felső menü, pl "Minden kategória".

A valláskritika szerintem fölösleges és még diszkriminatív is, mert ezzel az erővel lehetne még mindenféle, ilyen-olyan kritika kategória is. Mint például:

Hadsereg, hadvezetés kritika

Külföldi politika kritika

Magyar politika kritika

Pártok, kormányzás kritika

Rendőrség kritika

Törvények, jog kritika

Fényképezőgépek, kamerák kritika

GPS, navigáció kritika

Háztartási gépek kritika

Mobiltelefonok kritika

Szórakoztató készülékek kritika

2019. szept. 5. 17:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Mélyen egyetértek veled!

A Kultúra és közösség kategória jobb lenne vallás és valláskritika nélkül.

2019. szept. 5. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Kérdéses. A tudomány pl hasznos, rengeteg kérdésemre adtak választ, érthetően, részletesen.

A munkahely alkategóriában és a tanárok alkategóriában vannak okos, hozzáértő emberek, szóval egy kérdésem se marad válasz nélkül, de maguk a kérdések meg a hozzájuk fűzött kommentek vagy életképtelenséget mutatnak vagy a felhasználók a fáradt gőzt vezetik le vagy nem tudtak feldolgozni egy beszólást a főnöktől, egy rossz jegyet a tanártól, stb.

A humor alkategóriát nem arra használják, amire való, viccnek szánt kérdések, amik nem is viccesek ("Megy a TV!!! De hova?" vagy "Éhes vagyok, ugye?" - mi benne a vicces?), de mivel ott kiélhetik magukat a trollok, ezért hasznos, máskülönben a GYIK többi alkategóriáit lepnék el.

Nem haszontalan az önismeret, barátság, stb alkategória, viszont azzal, hogy kiírhatja mindenki anonim az élete történéseit, a felhasználókat kissé közelebb érzi magához, nem érti majd, hogy mi is a honlap célja, barátkeresőnek használja.

Sok a magányos lélek az országban és könnyű egy kérdésnek álcázva kiadni azt, amit az életben nem mondhatnak ki.

2019. szept. 5. 18:15
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Én a pontozást nem tartom hasznosnak ezen az oldalon. Rohadt idegesítő mikor like meg dislike gombnak tekintik a válaszokat.

Pl. ma kirt valaki egy kérdést, hogy 20 és 30 közöttiek akartok-e gyereket? Aki azt írta igen, vagy már van neki azt szinte 0-ra pontozták, aki azt írta hogy esze ágában sincs az meg közel 100%. Holott mindenki a kérdésre válaszolt. Ja és slusz poén hogy ezt mind a gyerekvállalás kategóriában, ahol a legtöbb embernek vagy van gyereke, vagy akar.

MI értelme van így ennek a pontozás dolognak, mikor sokan úgy viselkednek mint valami fogyatékos?

2019. szept. 6. 16:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

Írja a szabályzat.

Ezért használják like - dislike-nak.

De az tényleg nevetséges, hogy ez a gyerekvállalásban volt.

Télen azt kérdezték, hogy szeretik e a felhasználók a Karácsonyi húzásokat; a nemmel válaszolók 100, az igennel válaszolók 0 százalékot kaptak.

De volt már olyan, hogy ügyvéd lennél inkább vagy patológus és kb 20 százalékra volt lepontozva mindenki, akár ügyvédet írt, akár patológust.

2019. szept. 6. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Na éppen erről beszélek, hogy nem válaszra válaszoltak hanem kérdésre azok is akik akrnak gyereket, meg azok is akik nem.

Pont ahogy azok is akik ügyvédek lennének és azok is akik patológusok.

2019. szept. 6. 18:12
 7/9 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Na igen, itt van ez a "Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!" dolog is. Olyan jól hangzik. Csakhogy egy-egy válasz tartalma tovább szőhető válaszként.

Valaki tegyük fel válasznak ír valamit, ami tegyük fel biztosan téves. Akkor az idézett szabály szerint nem is lehet többet az szóba hozni? Vagy úgy kell csinálni, mintha magam hoznám fel a válaszomban, pedig láthatóan már ott volt?

A válaszok további tárgyalása bizony a válaszadás szerves része, mégpedig annyira, hogyha a gyakori konkrétan törölne minden ilyen jellegű választ, akkor intenzív zuhanórepülésbe kezdene az oldal látogatottsága. Mert pont a jelen lévő párbeszéd az egyik fő jellegzetessége és értéke is az oldalnak, és még akkor is ha vannak nem is kis számmal troll válaszok.

A gyakorin mindannyian tudjuk, akik rendszeresen itt vagyunk, hogy bővel lehetne változtatni, mégpedig szinte mindenben. Csak aztán nehogy valaki csináljon egy ugyanilyen szerepű weboldalt, de megfelelve a mai igényeknek.

2019. szept. 6. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én itt a véleménykifejtésre célzok. Gondolom senkinek se hasznos, hogy a kedvenc színem a lila, tetszik nekem az Írisz név vagy 29 évesen még nem szeretnék gyereket. De ezen információk nem tetszhetnek azoknak, akik ki nem állhatják a lilát, a férjük exét pont Írisznek hívják és az elképzelésük, hogy 29 évesen már az általános első osztályt kéne kezdenie a gyerekemnek. Mivel a kommentjeiket úgyis törölnék a modok, hát a piros kézzel fejezik ki a nemtetszésüket.

Ahol információra lenne szüksége a kérdezőnek, ott kell és sokszor látom, hogy lepontozás mellett kijavítják a kommentelőt. Természetesen nem lesz hasznos azon válaszom, hogy Shakespeare fedezte fel Amerikát, de, ha ez nulla százalékra van pontozva és nincs korrekció, a kérdező ugyanott van, mint amikor feltette a kérdést.

Az ilyen kérdéseknél viszont nem célszerű like-dislike gombnak használni a kezeket és maga a szabály sem célszerű, hogy ne a válaszra válaszolj. Ha helyes választ adnak és az nullára van értékelve, mert pár embernek vagy egy több profilos embernek olyanja van, akkor én értetlenkedek; ha a válasz helytelen, mi a helyes információ?

És ott vannak azon felhasználók, akik szimpátiából pontoznak. Pl nem tetszik nekik XY felhasználó (aki megjeleníti a nink-jét), ezért direkt minden kommentjére olvasás nélkül nyomják a piros kezet.

2019. szept. 6. 23:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az Ezotéria, Vallás rovatok szinte teljesen feleslegesek, ahogy a Tini párkapcsolatok is, egyrészt mert 16 év alatt regisztrálni is tilos, másrészt szexuális tartalmú kérdést elvileg csak 18 év fölött lehet kiírni, az meg már felnőttkor. Továbbá nagyon irritál, hogy egyes kategóriák csontig vannak bontva (pl. a Gyereknevelésnél ilyen kategóriák hogy "Fogzás" meg hasonlók), közben meg nincs Földrajz, nincs Történelem meg sok más, az ilyen kérdéseket jobb híján az egyebek közé, esetleg az Utazás vagy Politika kategóriába tudom csak kiírni.

A Politika meg hasznos lenne, de használhatatlan a sok fizetett Fideszes troll miatt.

2019. szept. 12. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!