Mitől változik, hogy mennyire hasznosak a válaszaim?
Amikor regisztráltam, alacsony százalékkal indultam, és szinte óráról órára ment fel, majd megállt.
Eddig értem, az elején könnyen változik.
De miért van az, hogy azóta kb. 2 évente kapok még 1 %-ot?
Nem lettek hirtelen hasznosabbak a válaszaim, ez biztos.
NEm "hirtelen" lettek hasznosabbak a válaszaid, hanem folyamatosan (legalább is azok szerint, akik pozitív minösítést adtak) és ha ezek elérnek egy bizonyos számot (az összes válaszodat véve a százalékszámítás alapjául), akkor ugrik egyet föl (vagy más esetben lefelé). Minél több választ adtál összesen, annál kevesebbet mozdít egy válasz az aktuális értéken.
Ha kezdetben volt 10 válaszod, és abból 9-et jónak minösítettek, akkor 90%-ban hasznosak a válaszaid a rendszer számítása szerint, ha 100 válaszból jó 9, akkor meg csak 9% a haszbos.
Természetesen, ahogy egyre több választ adsz, a hasznosak is egyre többek lesznek, csak az arány lesz mégis más.
Olyan kategóriákba írsz, ahol a felhasználóknak tetszenek a megnyilvánulásaid.
A szabályzat kimondja
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
Ez alapján lényegében sokan nem a válasz hasznossága szerint pontoznak, hanem aszerint, hogy tetszik e nekik vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!