Nyilvános vizelésért büntettek meg, ez priuszba kerül e?
Nem. Csak a bűncselekmények kerülnek bele, és azok is csak akkor, ha nem mentesítenek. Elég sokáig és komolyan kell ahhoz bűnözni. A szabálysértési priuszodban persze benne lesz, de az teljesen más, semmi köze a bűnügyi nyilvántartáshoz és az erkölcsi bizonyítványhoz.
Különben meg a faxért nem tudtad elhúzni a beled egy retyóig...
Megbüntetni anyuka, apuka büntet meg. Te kérdezted meg tegnap, hogy vizeltünk-e már rötyi mellé. Ott írtam én is, hogy igen.
Büntetett előéletű az, akit a bíróság bűncselekményért elítél, az jogerőre emelkedik. Az sem örök érvényű.
És talán abból sem mindből lesz priusz, bár ebben nem vagyok biztos. A legenyhébbekre gondolok, mint pl. a próbára bocsátás. Ezt nem tudom.
Fontos az is, hogy bűnügyben. Mert bíróság hozza azt az ítéletet is, hogyha a szomszédodról azt terjeszted, hogy csalja az asszonyt, feljelent, és pénzbüntetést kell fizetned.
A szabálysértési ügyekből nem lesz priusz.
Vannak egyes tisztségek, munkakörök, ahol a feddhetetlen múlt, rendezett magánélet stb. kiemelt fontosságú.
Ezeknél az átvilágításnak vannak fokozatai.
Ha helyesen tudom, akkor ezt az Alkotmányvédelmi Hatóság végzi. Ők meg nem csak a priuszt nézik, hanem sok egyebet is. Lehet olyan fontos tisztség, ahol az utcán hugyozás is számít. De ez akkor is, ha csak a környezettanulmány során bukkan fel, hogy szokott lenni nálad ilyen, de egyébként semmiféle iratban nem szerepel, senki nem nyomot fel a környezetedből.
Első válasz utolsó mondatához: talán azért mert nincs.
Budapesten pl. nyilvános vécé alig van. Itt nem elfogadott az, ami más országokban működik, hogy szállodák, éttermek, szórakozóhelyek illemhelyét lehet használni. Általában fogyasztáshoz kötött, és előbb kell valamit rendelni és csak utána kapsz kulcsot.
A vasúti WC-k között sok olyan van, amire minden disznót tartó halálosan megsértődne, ha az óljához viszonyítod.
Szarkupacok a földön, nincs vécédeszka, nincs kézmosási lehetőség stb.
Az autópályák melletti pihenőben is több zárt illemhellyel találkozom, mint használhatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!