Mért akarják az idősebbek, hogy a fiatalok rájuk dolgozzanak?
"hanem munkaban, hogyvaz o munkajukat us vegezzuk el"
Ezt nem tudom értelmezni. Kifejtenéd?
Bemész a munkahelyedre 18 éves nyikhajként és az idősebbek leülnek a sarokba ultizni, és várják, hogy te egyedül műtsd meg a beteget, vezesd az összes villamost, szerelj két autót párhuzamosan?
Mint az előző válaszoló, én se értem, hogy ugyan hol van olyan, ahol az idősebbek munkáját a fiatalok végzik el.
Ráadásul miért akarnák ezt az idősek? Sose hallottam effélét, hogy ezt akarnák.
Vagy mire gondoltál kérdező, mire érted ezt?
Nem lenne rossz a magyar nyugdíjrendszer, csak a sok kivándorlás, népességcsökkenés illetve a sok Ratkó-gyerek miatt végérvényesen megpecsételődött a sorsa.
Nagymamám mesélte (53-as születésű), hogy a Ratkó-gyerekek mindig nagy terhek voltak: az 50-es években nem volt elég iskola, a 60-as években kb a legjobbak (vagy a csókosok) kerültek csak gimnáziumba, az egyetemre bekerülés és utána a bennmaradás iszonyú nehéz volt,a nagy munkanélküliségeket ők szívták meg (90-es évek, 2008...), a nyugdíjukat alig bírja fizetni az állam.
A mai középkorúak szívták meg, nekik már nem lesz nyugdíjuk.
Remélem nem leszek hülye és fogok édesanyámról gondoskodni, amikor szüksége lesz rá.
A mai világ az önmegvalósításról szól, de sokan elfelejtik, hogy önmaguk erejéből sehová sem jutottak volna.
F
Van itt egy olyan gond, hogy az idős az egy rohadt relatív fogalom. Mindenkinek mást mond. Késői gyerek vagyok, nálam az idős kor 70 év felett kezdődik.
Jah, de én vagyok a hülye, mert te a nálad idősebbekre gondolsz. Sure. Ebben az esetben, ha nincs még az idős korban az illető, akkor növessz egy kis tököt és állítsd be magad mellé gürcölni. Idős korban azt azért értsd meg, hogy már jóval kevesebbet tud tenni az ember. Egy nyugdíjast nem rakhatsz ki árvíz idején homokzsákokat pakolni és a kerti munka is nehezedik, persze vannak kivételek.
A kérdésed akkor jogos, ha egy még nem idős korban lévő, teljesen egészséges, nálad idősebb emberre gondolsz, mivel ez akkor jogtalan. A kérdésedre válaszolva tehát két szóban: Mert hagyod.
Az ember természetéből adódóan lusta -tisztelet a kivételnek persze-, és mindent elkövet, hogy a saját dolgát megkönnyítse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!