Melyik a legszebb, és melyik a legcsúnyább nyelv?
Legszebb: magyar
Legcsúnyább: az összes többi.
Legszebb: magyar, angol, spanyol, olasz, orosz, német.
Csúnya: cigány nyelvek (elvileg több van), szlovák, szlovén, cseh.
legrondább: cigány, német.
legszebb: angol, finn, francia, portugál.
Legszebb: spanyol, orosz, angol
Legcsúnyább: német, román, szlovák
Legszebb: az összes szláv nyelv nagyon tetszik, főleg az orosz és a lengyel (bizony, még a cseh/szlovák is), plusz talán a spanyol ami még egy szebbnek mondható nyelv, az eszméletlen hadarást leszámítva.
Legrondább: messze a német, de a francia is igencsak közel van hozzá ezen a téren. Bónuszként az összes germán nyelvet ide tudnám írni. Jól olvastátok, én az angolt se istenítem. Tudogatom, szóval nem ezért mondom hogy nem tetszik, de hangzásra az abszolút "pfejjderossz" kategória. Érdekes mód, a holland talán az egyetlen kivétel innen, még akkor is, ha olvasatra és hallásra is pont a német, illetve az angol egyvelege.
Legszebb: orosz
Legcsúnyább: német
Legszebb: német, finn, japán
legrondább: román
Tudom, h szubjektív, de miért utálja mindenki a németet? Higgyétek el, ha egyszer egy alpszinten megtanulnátok, rájönnétek, h mennyire gyönyörű. Miért kell lehurrogni, ha nem is beszélitek? Én a fent említett nyelveket mindet beszélem, és így van rálátásom a dolgokra. Ha nem értetek valamihez, meg se szólaljatok! A németnek valóban kicsit katonás a hangzása, és másoknak séti a fülét. De ha tanulod hozzászoksz! Lehet, hogy másnak a finnben a sok i bánja a fülét, és azért találja rondának. De ha valaki mér csak egy hetet komolyan foglalkozik a nyelvvel, rááll a füle, és egyből nem ronda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!