Ti hogy reagalnatok le ezt?
A nem reg szultem meg (3hete)a kifiamat rendesen,gatmetszes is volt. Ugye alapbol ha nem csinalnak akkor is ELVILEG 6hetig tilos a szex. A ferjem ezt nem erti meg. Tegnap nagy duzzogasok aran megpfobaltuk,fajt nekem nagyon,vereztem,feszitett. Leszallt rolam es azt mondta szar volt,nem erre szamitott.
Nem mondtam semmit inkabb ra,gondoltam felesleges vitat nem nyitok,de ugyan ugy mondta a magaet..
Mondjuk én férfi vagyok, így nyilván egy férfiasabb megközelítésben gondolkodom erről, de ez nem jelenti azt, hogy ne ezt kellene tenni.
> Ti hogy reagalnatok le ezt?
Úgy, hogy elmondanám: „hogy gátmetszés után 6 hétig tilos a szex”. Hogy a férjed érti-e ezt, tetszik-e neki, az egy más tészta. Ha duzzog, hát duzzog. Bár ha nagyon duzzogna, azért megkérdezném tőle, hogy mégis hogy lehet neki fontosabb a pillanatnyi szexuális kielégültsége, mint az, hogy ennek következményeként te akár évekig tartó egészségügyi problémákkal küszködj? Nem tud ennyi áldozatot hozni?
A szex két ember akaratán múlik. Ha valamelyik nem akarja – és nem kell ehhez gátmetszés, elég, ha valaki éppen fáradt, álmos, vagy egyszerűen csak nem kívánja –, akkor is gáz, ha az egyik ráerőlteti a másikra az akaratát.
Mondjuk a szexet negatívan kommentálni utána, az megint nem vall egy valódi megértő, szerető, a másikat egyenrangúnak tekintő társra. Én azt csodálom – nyilván az általad leírtakból, de nem látom a teljes képet –, hogy a kapcsolatotok egyáltalán eljutott addig a pontig, hogy gyereket vállaltatok.
~ ~ ~
> Nem szokott ilyen lenni pedig egyebkent.
Meglehet. Nyilván ez egy feszültségekkel, nehézségekkel teli időszak, az emberből elő tudja hozni a rosszabb oldalát. De ezeket nem itt kellene tőlünk kérdezned, hanem vele megbeszélnetek ezeket.
Akkor ne beszélj vele. De válaszd külön, hogy „lehet-e beszélni vele”, meg azt, hogy meghajolsz az akarata előtt. Végül is ti most házastársak vagytok, vagy az a szituáció, hogy ő a te gazdád? Amúgy az érveket egyszer kell elmondani, utána meg már bármit mond, elég azt mondani nemes egyszerűséggel – és higgadtsággal –, hogy „nem”. Mégis mit csinál? Megerőszakol? Akkor az már rendőrségi ügy. Mondjuk én úgy rúgnám tökön ilyen esetben, hogy neki se nagyon legyen kedve a dologhoz. :-)
Meg vannak kompromisszumos megoldások is nyilván. A szexuális örömszerzéshez és kielégüléshez nem szükséges behatolás… Bár erre is igaz, hogy akkor szabad, ha azt mindkét fél akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!