Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan szabaduljak meg egy...

Hogyan szabaduljak meg egy azbesztes gázálarc szűrőtől?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy GP-5 gázálarcot, és sajnos csak a viselése után tudtam meg, hogy ezeknek a filterei tartalmaznak azbeszt. Hol tudok megszabadulni a szűrőjétől? Tudom, hogy veszélyes hulladéknak számít, de gondolom ha elemgyűjtőbe dobom, az nem jó.

2019. jún. 22. 09:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Beírod a Gogle-be, hogy "veszélyes hulladék leadás", megnézed melyik van közel, és elviszed.

De MINDEN gázmaszk szűrőben van, minek vetted meg?

2019. jún. 22. 09:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Csak szerettem volna egy GP-5-öst, mert nagy gázálarc-rajongó vagyok. Azt sajnos nem tudtam, hogy van a szűrőjében azbeszt...

Tudom, lehettem volna óvatosabb is.

2019. jún. 22. 12:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megszabadulnod tőle. Az enyémet nem volt még a védőkupak úgyhogy cellux-szal nagyon alaposan, légmentesen lezártam mindkét oldalán a be és kimenetet. Így marad dísz, és nem viselem. Amúgy ha nem zárod le, elvileg úgy se tud kijutni az azbeszt, szóval csak akkor van baj, ha átlélegzel rajta.

Ha mindenáron ki akarod dobni, akkor dobd a kukába, vagy ha látsz egy építkezési konténert, nyugodtan dobd bele. Nem szabályos, de Magyarországon nagy építkezéseken bontáskor tonna számban előkerülnek azbeszt tartalmú hulladékok, és azt sem kezelik szakszerűen (lásd Városliget, PeCsa, régi közszolgálati egyetem a Népligetnél...), akkor nem egy tenyérnyi 1,5-2% azbeszt tartalmú szűrűpapír helyes kidobásával fogod megváltani a világot.

2019. jún. 22. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!