Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Helixem eddig szépen gyógyul...

A Helixem eddig szépen gyógyult, de most “visszaesést tapasztalok” Tapasztalat?

Figyelt kérdés
Lassan egy hónapja csináltattam helixet a jobb fülem porcos részére, eleinte szépen gyógyult, fújtam fertőtlenítővel, de kb egy hete elkezdett a hátsó részén a seb picit válladékozni. Természetesen forgatom amennyire a golyózár engedni, de a fül hátsó részén már nem sebes, hanem picit piros “duzzanat” tapintható ki. Mivel én nem látom, családtag segített nekem ebben. Igyekszem nem azon az oldalon aludni, hogy gyorsabban gyógyuljon. Sokkal többször kell fertőtlenítőzni, illetve igyekszem sűrűn tisztítani a bőröm, de akkor ezt is többször kell egy nap?

2019. jún. 11. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Helix piercing gyógyulási ideje látszólag 6-12 hét, tökéletesen és teljesen pedig 12-24 hónap.(igen, 2 év is lehet)

Kezelése: 4 hétig napi 3-5x octenisept folyadékkal/sprayvel, majd utána napi 2-3x egészen addíg, amíg tökéltesen helyre nem jön (nem fáj, nem piros, nem húz, hanem rendesen meggyógyult).

Amennyiben dudor nőne rá, úgy patikai hidrogén-peroxid oldattal kell ecsetelni (persze ilyenkor az octenisept nem kell!) napi 3x legalább 3 héten át, az lehozza.

A bőröd akkor tisztítod, amikor fürdesz. Ne áztasd ki, ne menj vele strandra, uszodába, szoliba, szaunában gőzfürdőbe az első hónap alatt és utána is le kell ápolni (amíg nincs tökéletesen meggyógyulva).

Bármikor könnyen begyullad 1-2 éven belül, ezért kell rá nagyon odafigyelni. Óvni kell mindennemű idegen anyagtól.

Ápold tovább és helyrejön, várj türelemmel.

2019. jún. 13. 08:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. jún. 13. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!