A Margitszigeten a futó miért nem fut el a támadója elől?
Nem feltétlenül.., lehet, hogy a támadó is rendszeresen fut, sőt az is lehet, hogy jobb kondiban van, mint a futó.
Illetve egy támadás során könnyen leblokkolhat az áldozat, úgy, hogy meg sem tud mozdulni az ijedségtől.
Szerintem több oka van.
1: A támadás szerencsére ritka és átlag ember nem számít rá. Gondolom jellemzően nem látszik távolról, hogy a támadó támadó. Lehet kicsit gyanús a kinézete, de jellemzően nem fordulunk vissza. Így közel fut az áldozat, belesétál a csapdába.
2: Támadás esetén kell a felismeréshez az idő. Ez elég lehet, hogy a támadó elkapja a kart. Akkor már nem tud elfutni. Szerintem az átlagember még a támadás elején sem fogja fel, hogy a helyzet hamarosan nagyon el fog fajulni, így nem azonnal 100%-ban védekezik. Plusz az ember fél, lefagyhat.
3: Ha mégis az áldozat még el tudna futni: Támadás esetén a rövidtávfutás a fontos. Ha már lefutottál pár km-t, nem biztos hogy megy elég gyorsan. A támadó még friss és jellemzően férfi. Rövidtávon ez döntő.
Ha én meg akarnék támadni egy futót, akkor lesből tenném. Ha hirtelen felindulás, akkor nincs környezettanulmány, csak indulat.
Ám ha tervezem, akkor napokig készülök rá: mikor érkezik, rendszeres-e, mennyire van mozgás stb.
És nem szemből kapnám el, hanem alkalmas rejtek helyről. Ha már hátra csavartam a karját, lehet akármilyen jó futó, ha azon kell közben tűnődnie, hogy előbb ölöm meg, és csak utána erőszakoskodom, vagy fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!