Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Margitszigeten a futó miért...

A Margitszigeten a futó miért nem fut el a támadója elől?

Figyelt kérdés

2019. máj. 27. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert megtámadta a támadó és nem képes rá.
2019. máj. 27. 22:23
 2/7 A kérdező kommentje:
De egy futó rutinosabb, mint egy támadó...
2019. máj. 27. 22:29
 3/7 anonim válasza:

Nem feltétlenül.., lehet, hogy a támadó is rendszeresen fut, sőt az is lehet, hogy jobb kondiban van, mint a futó.

Illetve egy támadás során könnyen leblokkolhat az áldozat, úgy, hogy meg sem tud mozdulni az ijedségtől.

2019. máj. 27. 22:41
 4/7 A kérdező kommentje:
S mi a helyzet abban az esetben, ha a támadó skizo és magát támadja meg?
2019. máj. 27. 23:23
 5/7 Hozé don Padrafos ***** válasza:
Mert sokkolót nyom a szájába
2019. máj. 30. 12:03
 6/7 anonim válasza:

Szerintem több oka van.

1: A támadás szerencsére ritka és átlag ember nem számít rá. Gondolom jellemzően nem látszik távolról, hogy a támadó támadó. Lehet kicsit gyanús a kinézete, de jellemzően nem fordulunk vissza. Így közel fut az áldozat, belesétál a csapdába.

2: Támadás esetén kell a felismeréshez az idő. Ez elég lehet, hogy a támadó elkapja a kart. Akkor már nem tud elfutni. Szerintem az átlagember még a támadás elején sem fogja fel, hogy a helyzet hamarosan nagyon el fog fajulni, így nem azonnal 100%-ban védekezik. Plusz az ember fél, lefagyhat.

3: Ha mégis az áldozat még el tudna futni: Támadás esetén a rövidtávfutás a fontos. Ha már lefutottál pár km-t, nem biztos hogy megy elég gyorsan. A támadó még friss és jellemzően férfi. Rövidtávon ez döntő.

2019. máj. 30. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha én meg akarnék támadni egy futót, akkor lesből tenném. Ha hirtelen felindulás, akkor nincs környezettanulmány, csak indulat.

Ám ha tervezem, akkor napokig készülök rá: mikor érkezik, rendszeres-e, mennyire van mozgás stb.

És nem szemből kapnám el, hanem alkalmas rejtek helyről. Ha már hátra csavartam a karját, lehet akármilyen jó futó, ha azon kell közben tűnődnie, hogy előbb ölöm meg, és csak utána erőszakoskodom, vagy fordítva.

2019. máj. 30. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!