Ki szereti a Barátok köztöt? Aki nem nézi miért nem?
"Aki nem nézi miért nem?"
Mert fasság.
Én szeretem,mert izgalmas!
Viszont nagyon sajnálom, hogy Natasa kilép,mert ő a kedvenc karakterem.
Aki meg azt mondja,nem tudnak játszani, jelentkezzenek és csinálják jobban, ha egyáltalán bekerülnek!
Elfogadom, ha valaki nem szereti meg unalmas neki, de ezért nem kell lenézni őket!
"Aki meg azt mondja,nem tudnak játszani, jelentkezzenek és csinálják jobban"
Ez nem érv. Ez ostobaság. Attól, hogy nem tudok főzni, még meg tudom állapítani, hogy valaki szarul főz.
"Elfogadom, ha valaki nem szereti meg unalmas neki, de ezért nem kell lenézni őket!"
Nem őket nézzük le. Ők csak kiszolgálnak egy igényt. Mi azokat nézzük le, akik számára ez az igénytelen, primitív agymosás érdekes.
Néha szoktam látni (nem nézni; ismerősöm nézi, és ott vagyok a közelében), szóval tudok pár indokot.
1. Az operatőri munkában semmi izgalmas nincs. Teljesen egysíkú képi világ. Ennyit majdhogynem én is tudnék csinálni a gimis médiaismeret órával, ha tudnám, hol kell bekapcsolni a kamerát.
2. Mint már említették, a színészi teljesíítmény sem a legjobb. Persze az írás se segít rajta, egyáltalán nem hihetőek a karakterek (márpedig azoknak legalább hihetőeknek kellene lenniük, ha valaki a hétköznapitól "elétérő", "izgalmas" történetet akar írni). Emiatt a drámáik meg az őket fenyegető veszélyek ellenére sem tudok együttérezni velük.
(2.1. "Aki meg azt mondja,nem tudnak játszani, jelentkezzenek és csinálják jobban, ha egyáltalán bekerülnek!" - Már megbocsáss, kedves válaszoló, de ez nem indok, csak személyeskedés. Ha könyvelő vagyok, és elcseszem valakinek az adóbevallását, akkor nem mondom neki, hogy "akko csináld te meg jobban". Márpedig mindenki fizet az RTL-nek, akinek van tv-je.)
3. Hosszú távon a karakterfejlődés szinte teljesen hiányzik. Vegyük például az egyik főszereplőt, aki 20 éve a sorozat része: Berényi Miklóst. Volt olyan nagy esemény, ami megváltoztatta volna a személyiségét az elmúlt 5 évben mondjuk? Nem (csak a kedvedért most néztem meg az első részt). Ugyanazt csinálja, amit 20 évvel ezelőtt: az ügyeskedő magyar gengsztervállalkozó archetípusa, aki a szürke- illetve feketegazdaságból él. Ennyi. Egy mondattal össze tudom foglalni, ki volt az elmúlt 20(!) évben.
4. Egyébként a sorozat (szerintem) végtelenül unalmas. Kb. 10 perc egy rész, és van kb. 20 állandó főbb szereplő. Még ha mondjuk 3-4 egy helyen vannak, akkor is durván 2,5 percig látunk minden szereplőt a képernyőn. Ez aligha elég ahhoz, hogy bármiféle izgalmas dolog történjen. Igen, próbálkoznak cliffhanger-ekkel, de nem sokat segít rajta.
5. Meg úgy általában úgy látom, hogy az RTL nem igazán költ a sorozatra se díszlet, se forgatókönyv terén. Pedig a sorozat minden héten benne van a top10-ben nézettség szerint, sőt, esetleg top3, és úgy általában a teljes lakosságnak kb. 6 %-a nézi, szóval kb. a legsikeresebb, hosszú ideje futó műsor.
Szóval én nem igazán vágom, mit szeretnek benne az emberek. Gondolom leginkább megszokásból nézik, meg azért, hogy munka után kikapcsolja az agyukat (mert gondolkozni nem sokat kell a történéseken, az biztos).
Szeritem nagyon jók a vágások,a színészi alakítások meg maga a történet.
Az emberekben azt a tulajdonságot nem szeretem, akik úgy ítélkeznek hogy nem tudják miről vagy kiről van szó. Mert hiszen Önök is azt írták, hogy nem nézik, akkor hogyan és miért ítélkeznek?
A másik az, hogy attól még hogy valami sok ideje megy vagy öreg nem jelenti azt hogy nem jó. Aki azért találja ezt a sorozatot rossznak, mert sok ideje megy, az a mamájá vagy a papáját sem szereti? Azok akik nem szeretik a sorozatokat nem kötöttek. Utazós típúsú emberek. A sorozat nem kedvelők nem szeretik a történelmet. Márpedig aki nem szereti a történelmet annak normális jelenje sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!