Hova utalják a fizetést?
Hétfőn azt mondták a NAV irodában, hogy be van jelentve egy munkahelyről, hogy kaptam fizut (fizették utánam a járulékokat is minden). Tehát az adóbevallásomban is, ami most lett kész, benne van 50 ezer forint.
A megadott számlaszám, amire az összeg átutalásra került a bank által meg van szüntetve.
A bankkártyát se tudom használni.
Én ezt az 50 ezret se személyesen, se postán, se bankszámlára meg nem kaptam.
Az adó-hivatalban viszont kérték az igazolást is a bér kifizetésről.
Összegezve: nincs pénz, nincs elszámolás.
Hova lett ez az 50 ezer?
Ez a történet jelenleg ott tart, hogy felhívtam a céget és ma vagy holnap postára adják a kilépő caomagot, amiben benne lesz a szerződésem, amiben benne lesz az utalás címe.
Ez valóságos dolog. 2018. Júniusban dolgoztam egy bp-i gyárban, de meg akartak verni és féltem, hogy meg is fognak, nem mentem többet dolgozni oda. Postán feladtam nekik a felmondó levelem.
Azért nem tudom mi lett a pénzzel, mert próbaidőn voltam és a felvételin azt mondták csak a próbaidő után leszek bejelentve.
Egyedül engem vettek fel ott akkor én voltam az egyetlen új és megadtam az adataimat, hogy mire letelik a próbaidő, már egyik napról a másikra menjen a bejelentés. A felmondólevelet meg azért küldtem el, mert személyesen nem szóltam bent.
Bankot telefonon hívtam fel, hogy a számlatörténetet megkérdezzem. Ha megérkeznek a céges papírok, azokkal akarok bemenni személyesen is.
Ha nincs eredmény, meg a rendőrségre jelentem be az esetet.
A számla azért törlődött a banki számítógépes rendszer által, mert nem volt használva. De valóban nem is használtam, mert azelőtt nyitottam a számlát, hogy elkezdtem dolgozni ennél a cégnél.
A számla kezelési költsége meg évi 1500 forint.
Ezek alapján min. 40 valahány ezer forinttal törölte a bankos számítógépi rendszer.
A bankkal pedig tegnap 20 percet telefonáltam, hogy mi az hogy csak úgy a bank eldönti hogy megszüntetik a számlát.
Kh-s bankszámla ez amúgy.
A telefonban azt mondták ha egy számla 3 hónapig nincs használva akkor hogy ne menjen tartozásba a számla megszűntetik.
Ezen meg olyan mérges lettem hogy ki is nyomtam 20 perc után a vonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!