Jobb kezes vagyok, de valamiért akaratlanul egyre többet használom a bal kezemet. Szerintetek mi lehet az oka?
nagyon változó, hogy valaki mennyire jobbkezes, vagy balkezes. van akinél dominánsabb az egyik oldal, mint a másik, másoknál sok az átfedés.
én is sok mindent a bal kezemmel csinálok, még ügyesebben is, mint a jobbal. érdekes, hogy jobbszemes, balfüles is lehet valaki, pl telefonálni csak a bal fülemmel tudok. a jobb fülem nem olyan figyelmes.
De eddig mostanában valamiért intenzívebben kezdett dominálni a bal kezem.
Pl.: ezzel használom a kanalat vésnél és olykor ezzel is dobok
talán csak mostanában tudatosult benned, nem?
sokáig észre sem vettem, hogy a narancsot melyik kezemmel tisztítom (egyébként a ballal). aztán egyszercsak észrevettem, hogy a flakonok kupakjait is a bal kezemmel tudom erősebben megfogni, vagy megtekerni, nem az ügyesebbik, azaz a jobb kezemmel. amióta számítógépezek, írni sem írok olyan szépen. igaz, ez nincs összefüggésben a balkezességgel. hogy a jobb fülemmel hogyhogy nem tudok telefonálni, elképzelésem sincs
Én évek óta tudom, hogy melyik kezemmel milyen feladatot csinálok, de amit eddig csak jobb kézzel tudtam csinálni azt már csak ballal tudom.
Valamiért kezdek átmenni balkezesbe...
nahát, ezt magamon is észreveszem. talán tudat alatt vigyázol a jobb kezedre, hogy egyformán legyen terhelve mind a két kezed. erre én már tudatosan odafigyelek, amióta a jobb csuklóm néha fáj.
és a jobb-bal fülességgel, szemességgel, lábassággal kapcsolatban észrevettél már valamit? pl ha gurul feléd egy labda, melyik lábaddal kapod el? stb
Elvileg vannak "kétkezes" emberek, vagy ha úgy tetszik, akkor "rejtett balkezesek"! Én is ilyen vagyok, pl. vannak olyan dolgok, amit kifejezetten bal kézzel szeretek csinálni! Szóval szerintem ez lehet nálad is!
De ha téged nem zavar a balkezesség, (nem halottam róla, hogy valaki átszokna jobb kézről balra, de manapság bármi lehet :-) akkor másokat sem fog :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!