Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha van egy komplett zenei...

Ha van egy komplett zenei alapom arra hogyan jön rá a dallam amit majd énekelni fogok/kéne?

Figyelt kérdés
Nos inkább kifejtem itt. Vagy én vagyok nagyon hülye vagy nem tudom mi van. Sok zenét írok foglalkozok zenével fl studiot használok. És azt figyeltem meg hogy amikor megvan/szerzek youtuberól egy alapot akkor nem tudok rá mit énekelni. Próbáltam elemezni más számokat (ez de hülyén hangzik), és ott amit az énekes énekel tök jól hangzik úgy hogy nem igazán követi a zenei alap dallamát. Lehet már csak én vagyok teljesen hülye de annyira nyomja azt a sötét kis lelkem ez a kérdés hogy fel kellett tegyem. Kérlek segítsetek vagy ábrándítsatok ki hogy valamit elrontottam😭😂. Előre is köszi ha válaszoltok❤❤❤
2019. máj. 6. 21:19
 1/5 schefbakka válasza:
Minden zenének van egy ritmusa. Az éneknek is. Az ének igazodik a zenében használt hangszerek ritmusához. Ergó a zenében mindennek van ritmusa. Ha nem jó időben lépsz be, nem lesz jó a ritmus, elcsúszol. Ha gyorsabban vagy lassabban énekelsz ugyan úgy elcsúszol. Ha nem jártál még énektanárnál, ajánlom, hogy keress fel egyet, sokat segít majd. Ha saját zenét írsz, ott te határozod meg mit, hogyan csinálsz az éneksávval. Lehet hüjeség de hallottam, hogy van aki az éneklést is metronommal gyakorloja, ki tudja, lehet hatásos.
2019. máj. 10. 07:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi hogy válaszoltál! Egyébként már 6 éve járok zenesuliba és énekre is járok szóval ez mind megvan.Köszi mégegyszer😊
2019. máj. 11. 08:13
 3/5 schefbakka válasza:
Még azt tudom javasolni, hogy apránként vedd fel a hangot, pl soronként, versszakonként. Így jobban átlátható és könnyebb ritmusban maradni. Na meg ugye a szerkezthetőség. Sok szerencsét!
2019. máj. 13. 07:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm😊
2019. máj. 14. 22:27
 5/5 anonim válasza:
Hát figyi...az énekes biztos, hogy követi a a zene dallamát (kivéve persze ha Yoko Ono). Ha ez segít akkor próbáld szètszedni gondolatban a zenét. Mi a basszus, a gitár, zongora stb... Bár ha zene suliba jársz akkor ezt tudnod/ hallanod kéne.
2019. máj. 18. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.