Ha édesapám újraházasodik, de nem születik gyermeke az új feleségétől akkor is elvesztem az örökséget?
Figyelt kérdés
Sajnos ezt a nőt pár hét ismeretség után feleségül vette, jóval fiatalabb nála, a nő nyilvánvalóan csak a pénzére hajt. Engem folyamatosan édesapám ellen fordít, sajnos már hozzám sem szól a saját apám. Nem vagyok irigy, de félek, hogy ráveszi apukámat, hogy az örökségből semmit ne kapjak. Ez lehetséges, vagy jogilag létezik megoldás felezésre, vagy ilyesmi? Sajnos nem értek hozzá.2019. máj. 5. 19:16
1/5 anonim válasza:
Házasság előtt szerzett vagyon nem lesz közös, de bármikor kisemmizhet. Elég egy eltartási, és bámulhatod a kerítést.(kívülről)
2/5 anonim válasza:
A holtig tartó haszonélvezet lemaradt. Bővebben ügyvédnél.
3/5 anonim válasza:
Az örökséget akkor sem vesztenéd el, ha lennének még gyerekei, csak több felé kellene osztani. Ha nem lesz gyereke akkor sem veszíted el, ha csak rá nem íratja a vagyonát a nőre még életében, te fogsz örökölni. Az viszont esélyes, hogy a feleségének holtig tartó haszonélvezete lesz rajta és semmit nem kezdhetsz az ingatlannal amíg ő él. Még csak be sem költözhetsz, ha a nő nem engedi meg. Eladni ugyan eladhatnád, de haszonélvezettel terhelten nem sok esély lenne rá. Persze addig még sok minden történhet amíg öröklésre kerül a sor, akár el is válhatnak, kár ezen aggódnod már most. Hány éves apukád amúgy?
4/5 A kérdező kommentje:
Igazad van...59 éves, de súlyos szívbeteg...
2019. máj. 6. 20:35
5/5 anonim válasza:
Szólj az apádnak hogy irasson rád mindent és kérd meg hogy ne legyen hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!