Mi a legszebb, legkülönlegesebb hangzású női, illetve férfi név a véleményetek szerint?
Női:
Az autentikusabbak közül: Veronika, Kamilla, Rebeka, Regina, Kornélia, Karolina, Emília
A ritkábban közül:
Amélia - Ez az Amália itthon ritkább változata, jobban tetszik. Nagyon nőies és kedves hangzású.
Alina - ez elég megosztó, mert itthon elég ritka név, Romániában jóval gyakoribb, de szerintem gyönyörű.
Amira - Ez is nagyon tetszik, kicsit olyan “hősnő” hangzása van.
Larissza - Főleg Larának becézve, de hosszú alakban anyakönyvezve.
Férfi: Kristóf, Dénes, Róbert, Jónás, Kornél, Albert, Vilmos
A ritkábbak közül:
Alexander - Tudom, hogy sokan nem igazán favorizálják, mert: “Akkor ennyi erővel miért nem Sándor?!”, mégis szerintem nagyon szép, - valamiért nagyon tetszenek a görög/keleties nevek mostanában, pedig eddig nem mutattam irántuk túl nagy érdeklődést. Az Alex becézés pedig lehet egyszerre cuki és komoly is.
Henrik - VIII. Henrik ide vagy oda, már évek óta ez az egyik kedvenc férfinevem.
Lány nevek közül, ezekre mindig felkapom a fejem és meglágyul a szívem: Sarolta,Gertrúdisz, Gwendolin, Emma, Emilia, Júlia
Fiú nevek: Arisztid, Konrád, Gedeon, Ervin
Elizabett, Jázmin, Inez, Lujza, Boróka, Zselyke, Kamilla, Bíborka, Julianna
Amiknek jó a ritmusuk, de csak könyvszereplőnek, vagy a lovamnak/kutyámnak/cicámnak adnám, mert túl ritka egy embernek sajnos (de anyakönyveztethetőek): Búzavirág, Borostyán, Csermely, Levendula, Lizabell, Majoranna, Mandula, Mimóza, Sáfrány, Szamóca, Vanília, Zsálya
Érdekesmód nekem fiúkból nincs nagy listám.
Amin talán nem botránkoznak meg annyira az emberek:
lány: Zóra, Zorka, Blanka, Lujza, Júlia, Hanga, Lenke
fiú: Dénes, Csongor, Erik, Fülöp, Jakab, Leó, Mór
Ami szerintem gyönyörű, viszont sokaknál kiveri a bizosítékot:
lány: Zejna, Zója, Paulina, Nádja, Jerne, Helza, Helena, Barka, Áfra
fiú: Anton, Bese, Havel, Hubert, Merse, Misa, Kolos, Zerénd, Zdenkó
Női neveknél nekem nagy tetszik: Hanna, Léna, Amélia, Hanga
Fiú neveknél pedig: Noel, Előd, Ármin, Kornél, Nátán (hangzatra tetszik,de leírva nem:D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!