Furcsa kérdés, azonban nektek mesélték a szüleitek, miért kaptátok azt a nevet, amelyiket? :D
Nekem kisebb koromban mesélte el édesanyám a Habsburg uralkodócsalád történetét, főként Mária Teréziáról és Sissiről tett említést, akiket nagyon tisztel, kedvel, mint történelmi személyiségek, emellett anyai ágon német származásúak vagyunk (ha jól tudom, a dédnagyapámig bezárólag kizárólag németül beszéltek anyai őseim), szóval van oka szimpatizálni a Habsburgokkal (az már viszont más kérdés, hogy ez bizonyos értelemben már fanatizálás, de ebbe nem mennék most bele). Lényeg a lényeg, két nővéremet és engem is híresebb Habsburgok után nevezett el, mégpedig Zsófia, Karolina és Antónia főhercegnők után. Régen elviselhetetlennek találtam a nevemet, mert számomra túl ridegnek hatott, de már megbékéltem vele.
Nektek is van hasonló "izgalmas" háttér történetetek a keresztnevetekkel kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat. :)
Rólam szinte végig azt hitték, hogy fiú leszek (persze akkor még nem tudták előre, csak találgattak), így lányneveket csak kb. az utolsó percben írtak össze. Tehát apum írt egy listát azokból a nevekből, amik tetszettek neki, és ebből választotta ki anyum a kedvencét. A konkrét név pedig apum egyik ismerőse után jött, amúgy Laura vagyok, és amikor a szüleim voltak fiatalok, a 70-es, 80-as években ez a név nagyon ritka volt, ezért is figyelt fel rá apum. Azon kívül még az volt a szempont, hogy nemzetközi név legyen és a lehető legtöbb nyelvben egyformán vagy hasonlóan hangzzon. Régebben nem nagyon szerettem a nevemet, most már igen, és teljesen értem a szüleim logikáját, én is így fogok majd nevet választani a gyerekeimnek.
Amúgy ez nagyon szuper, hogy Habsburg-hercegnők után lettetek elnevezve :) Történész vagyok, így engem is nagyon vonzanak az ilyen királyi nevek. A tiétek is nagyon szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!