Egy Tank lövege miből áll?
Az ágyú azon részét amelyik bent van a küzdőtérben ágyúfarnak nevezzük,egy hatalmas téglalap alakú testet képzelj el, amelyikben benne van az ágyú cső.Na most az ágyúfarban benne van ékzár(egy kb 70 kilós téglalap alakú test) vagy másnéven lövegzár,ami a töltés alatt nyit és után pedig zár. Az ékzár közepén pedig van az ütőszeg mely az ágyú elsütésekor rácsap az indító töltet fenekére(az az a gyújtójára) ami robbanással kiveti a csőböl a gránátot.Mi a T-72-eshez 3 féle gránátot használunk:
-Repeszromboló gránát:Becsapódáskor felrobban és repeszdarabokat szór szét,gyengén páncélozott járművek, gyalogság, és épületek ellen jó.
-Űrmélett alatti páncéltörő nyíllövedék:Egy fém nyílvesszőt képzelj el, ami benne van egy köpenyben ami stabilan tartja a csőben. A kilövés után a köpeny leválik a lövedékről majd az robbanó anyag híján a mozgássi energiáját felhasználva üti át a harckocsi páncélját.
-Kumulatív gránát:A lényege igazából annyi,hogy átégeti a páncélzatot.
+Indító töltet:Mivel osztott lőszereket használunk,(amit úgy képzelj el mint ha pisztoly lövedék magja külön lenne a hüvelytől)a töltet külön van a gránáttól,szóval az automata előbb az indító töltet, majd a gránátot tölti be, majd a töltet felrobbanása veti ki a gránátot a csőböl.
Remélem segítettem, üdv egy harckocsizó :)
Ui:Tudom nem igazán voltam szakmai, de így érthetőbb volt elmagyarázni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!