A zenéim túl hasonlóak más dalokhoz, mit kéne tegyek?
Figyelt kérdés
Nemrég akartam elkezdeni riffeket írni de túlságosan hasonló más előadók dalaihoz.Szétmegy a fejem ha már megint hallanom kell magamtól egy ilyen koppintott számot.Eddig csak a riff résszel kezdtem el dolgozni mindig.Le akarom tenni a gitárt.Hiába tudok dalokat gyorsan megtanúlni és lejátszani ha nem tudok én is alkotni valami egyedit.Frusztrál a hasonlóság,van hogy naponta több órán át gondolkodok hogy kierőszakoljak egy gagyi kis riffet de pár óra múlva el is dobom mert vagy túl hasonló vagy túl gagyi2019. ápr. 23. 15:19
1/8 anonim válasza:
Ne görcsölj ennyire rá, ennek nem ez a lényege. Csak élvezd amit csinálsz és akkor mi van ha hasonló? Már annyi zene van hogy nehéz egyedi ritmust kitalálni ami még nem létezik
2/8 anonim válasza:
Menj el játszani egy együttesbe. Együtt sokkal egyedibb dolgokat fogtok alkotni.
3/8 anonim válasza:
Nekem az működik, hogy elmarháskodom az egészet. Egy kicsi ökörködés egyébként is jellemző fűszer egy-egy jó szólóban, de ha túltolod, már van is honnan visszább venni, és még mindig nem "bóti" lesz akkor se.
4/8 A kérdező kommentje:
2.válaszadó,jó lenne ha ismernék embereket akik hasonló zenét szeretnek,de jelenleg még olyat sem ismerek akivel egy bandába lehetnék...
2019. ápr. 23. 15:59
5/8 anonim válasza:
Ismerős érzés... Ha egy aktuális zenére nagyon rá vagyok kattanva, akkor szoktam mindig hasonlót szerzni (fejben). Viszont ha leülök a szintimhez, akkor nem szokott befolyásolni. Egy ideig ne hallgass más zenét, ásd bele magad a sajátjaidba. Ha az sem válik be, akkor valszeg még nem vagy elég érett a zeneszerzéshez. Én is azt mondom, hogy alapíts zenekart és szerezze más a zenét, te meg eljátszod.
6/8 anonim válasza:
Szerintem sem muszáj mindenkinek dalokat írni. Ha nincs ötlet, nem kell semmit mondani, mint ahogy a színészek közül sem akar mindenki forgatókönyvet írni, és a mérnökök közül sem fejleszt mindenki. Majd ha lesz ötleted, akkor kezdj neki szerintem
7/8 anonim válasza:
De ha megfigyelted sokan csinálják ugyanezt, csak ők szívbaj nélkül elteszik érte a nagy lóvét.
8/8 anonim válasza:
Lehetne pl hatórás mix egyetlen akkordmenetre korszakok slágereivel, végig lehetne veretni alatta a Daft Punk - Get Lucky refrénfoszlányait, ha érted, mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!