Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha mentő híváskor nem tudom a...

Ha mentő híváskor nem tudom a helyszínt olyankor mivan?

Figyelt kérdés
Mi a teendő olyankor?

2019. ápr. 21. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mégis honnan tudod, hogy baleset vagy baj van, ha nem tudod hol van?
2019. ápr. 21. 00:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Az miért függ össze? Valahol számomra ismeretlen környéken történik velem valami?
2019. ápr. 21. 00:35
 3/6 anonim ***** válasza:
24%

Ez egy régóta megoldatlan probléma Magyarországon. Jobb helyeken rögtön be tudják mérni a telefonod. Itt, Kanadában elég, ha megcsörgeted a 911-et, és bele sem szólsz. Rögtön vágják, hogy nyilván bajban vagy, és rohan a rendőr, mentő.

Magyarországon viszont nem tudják kiháromszögelni a telefonod, és ha nem szólsz bele, káromkodik egyet az operátor, és lecsapja azzal, hogy biztos szórakozik valaki. Ha mégis beszélne, foghegyről odaveti, hogy mondjál pontos címet, és nem érdekli, hogy éppen elvérzel. A GPS koordinátáról még nem hallott.

Válaszolva a kérdésre, sajnos semmit. Hiába mondod, hogy a budai hegyekben vagy egy turistaúton, és megerőszakolt a vaddisznó, mert ha nem tudod bemondani a vaddisznó alvázszámát, akkor dögölj meg.

2019. ápr. 21. 02:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Te kanadai magyar! Képzeld el, van itt is már okostelefon, amiben GPS van. És némi időveszteséggel, de ki tudják deríteni a hívás helyét.

Speciális helyre nem a mentőszolgálat, hanem a katasztrófavédelem, speciális mentőszolgálat, barlangi mentők fognak kimenni az um. rendes mentőkön kívül.

Helikopteres keresésre is van mód, illetve erre kiképzett kutyás keresés.

Ha magadnál vagy, valamennyi infót tudsz mondani. Pl. M0-ás pálya, déli szektor. Vagy a Rám-szakadék közelében.

És ostobaság, hogy lecsapják a telefont.

Kivonulnak akkor is, ha csak kamuzik valaki. Viszont jól megbüntetik, ha megtalálják.

A 112 a titkosított számot is látja, így az vonalas hívás esetén pontos helyet ad, mobilnál már nem háromszögelnek, ha van GPS pozíció.

2019. ápr. 21. 05:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Valamit csak tudsz, hogy hogyan kerültél oda - honnan indultál, melyik úton, mivel (gyalog, jármüvel) és kb mennyi ideig voltál úton. Ezekböl még GPS nélkül is el tudják kezdeni a keresést, ha meg okostelefonod van, akkor megkeresik az adatait.
2019. ápr. 21. 07:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezen mar en is gondolkodtam. Nem vagyok nagy utazo, ezert nem is ismerem az utakat.Ne adj isten Pl rokonnal szomszeddal erne minket kozuti baleset en nem tudnam megmondani hol a picsbe vagyok. *Lehet röhögni*
2019. ápr. 21. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!