Mi indokolja a sorrendváltozást?
Sok hivatalban, intézményben a belépés után sorszámot kell kérni egy automatától. Néhol azt is feltüntetik a kapott sorszámcédulára, hogy a szám csak a kliens azonosítására szolgál, de nem adja meg a sorrendet, mert a behívást az intézendő ügy fontosságának értékelése után dönti el az ügyintéző.
Orvosnál még mindezt megértem, mert ő ismeri a beteg eddigi állapotát, esetleg telefonon már tájékoztatva lett, miért is megy a beteg. Az említett bankok esetében nem az egy bizonyos időpontra, előre megbeszélt időpontról van szó! Na de - máshol (pl. bank stb.)?
Na, ezt én sem értem! De gondolkodjunk! Honnan tudja az ügyintéző, hogy a 23-as sokkal fontosabb lesz, mint a 22-es??? Nem tudhatja, hogy én a "tájékoztatás" sorszámommal be akarok tenni 50 milliót, vagy 50 ezer Ft hitelt akarok felvenni.
csak mellékesen jegyzem meg, hogy bármilyen ügyben, bármilyen sorszámom van, MINDIG átugornak.
Első válaszoló, helyesen írod.
Visszatérek az orvosokra: náluk esetleg nem a múltkor náluk hagyott borítékom tartalma a döntő???
Megértem, ha a házi orvoshoz egy balesetest hoznak be. Más eset: évekkel ezelőtt várakoztam a háziorvos rendelőjében. Utánam pár sorszámmal később jött 3 tini korú leány, de csak egyikük kért sorszámot. Látszott rajta, hogy görcsei vannak, fél füllel azt is hallottam, hogy a szokásos havi esete jött elő, de most nagyon intenzív. Épp soron következtem, de felajánlottam a sorszámcserét. Nekem is volt esetem, amikor itthonról felhívtam az orvosomat, hogy
nem bírom ki, amíg rendelés után eljön hozzám, de tudna-e soron kívül fogadni. Beleegyezett. A várakozók sem tiltakoztak, alighanem látták rajtam, hogy indokoltan megyek soron kívül, habár szimulálni - ugyebár - sokan tudunk a kell...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!