Nem ortodox görögkatolikus misén mit kell válaszolni az Atyának, amikor áldozás van, és a szent borban áztatott kenyérkockát "ideadja"? Mit kell akkor válaszolni, amikor megkeni a homlokomat a szent olajjal? Búcsúzáskor hogy köszönünk el Tőle?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 14. 13:28
1/4 Lux morulus válasza:
"...mit kell válaszolni az Atyának, amikor áldozás van,..."
Most mér kellet már feláldozni megint valamit!? Te nem bírod ki gyolkolás nélkül?
"...és a szent borban áztatott kenyérkockát "ideadja"?..."
Te...Ez közegészségügyileg rendben van?
"...Mit kell akkor válaszolni, amikor megkeni a homlokomat a szent olajjal?..."
Amit Bendegúz. "Ne nyúlkáljon kend, mert ütök ám de hirtelen!
"Búcsúzáskor hogy köszönünk el Tőle?"
Na szevasz. De legközelebb a kenyérkockát, vörösboros kakaspörköltbe tunkolja ám kend!
2/4 A kérdező kommentje:
:))) Jót nevettem, de okosabb nem lettem. Köszönet a vidám percért.
2019. ápr. 17. 13:04
3/4 anonim válasza:
Semmit. Keresztet vetett előtte is meg utána is. Az olajos dolog előtt, után és a kenyér átvétele előtt és után keresztet vetsz. Én áldoztak ortodox templomban és ez így van. Nem kell felelj semmit.
4/4 anonim válasza:
Ja hogy ez nem ortodox....most látom. A görögök nem tudom....nálunk románok a görögkatik. A romaikatiba mikor mondja a pap hogy Krisztus teste akkor áment mondasz rá, gondolom a görögök is úgy van. Az olajokat nem tudom, gondolom keresztvetés,mit felelj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!