Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen indokkal lehet 16...

Milyen indokkal lehet 16 évesen házasodni?

Figyelt kérdés
1 éve családba fogadás történt szóval nem a szüleimnél élek hanem egy rokonnál és jelenleg ő a gyámom. Anyukám vissza szeretne vinni külföldre mert ő jelenleg ott él a féltestvéremmel,viszont én nem szeretnék vissza menni és mivel hogy a rokonom nem szeretné folytatni a gyámságot mert idős és anyukám folyamatosan sértegeti,de nekem nincs másik rokonom akihez tudnék menni . Egyik ismerősöm mondta hogy ha házasságot kötök jelenlegi barátommal akkor nem kell vissza mennem külföldre.Ezt meg is beszéltem a gyámommal és azt mondta hogy ha kell akkor bele fog eggyezni. Barátom is mondta hogy ha nincs másik lehetőség hogy ne menjek vissza akkor házasságot kötünk.(anyukámhoz csak azért nem szeretnék vissza menni mert rossz kapcsolatom van vele és 3 éves korom óta évente költöztünk most már szeretném itt befejezni a tanulmányaimat) a barátom júliusban lesz 20 éves és én 16 éves vagyok
2019. ápr. 14. 10:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Elöször is hazasságot kötni 16 évesen csak a gyámhatóság engedélyével lehet (szülöi beleegyezés nem szükséges), viszont ezt csak igen ritka esetben teszik meg. Ugyanis iylen idösen még jóformán egyetlen valaki sem érett kellöen a házasságra. (Ahogy te sem, mert az nem elég indok házasságkötésre, hogy nem akarsz anyádhoz kerülni!)

Szóval ezt a lehetöséget felejtsd el, erre semmi esély az engedélyezésre, és emellett igencsak elhibázott ötlet is.

A legokosabb, ha bemégy a gyámhatóságra, esetleg a barátoddal együtt, és ott kérsz felvilágosítást, hogy milyen lehetöségek vannak. A jelenlegi gyámod nem mondhat csak úgy le erröl a funkcióról, föleg nem anad javára, akitöl valamiért megvonták a felügyeleti jogot.

2019. ápr. 14. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!