Bemutatkozni kinek kene eloszor?
Kinek? Nem szokás végigjárni az egész lépcsőházat. Csak az azonos emeleten lakókkal mutatkoztunk be. Még költözés előtt, amikor jártam oda intézkedni.
Nem néztem hivatalosan, hogy kinek kell bemutatkozni. Én mondtam, hogy én leszek az új lakó, amikor összefutottunk. Ők meg nyújtották a kezüket és bemutatkoztunk.
Szóval csak természetesen.
Első dolgod, hogy a közös képviselőt megkeresed, és bemutatkozol neki, hogy te vagy az x szint x lakás új lakója. Ezt követően, legalább a közvetlen szomszédoknak illik bemutatkozni, hogy én vagyok az új szomszéd. Majd, ahogy újabb emberekkel találkozol, Neked illik bemutatkozni.
Azonban mára ezekre a illendőségi úgymond szabályokra messze nagy ívben tesznek rá az emberek.
Aki jön, az mondjon jónapotot, ahogy Dobó István mondta a törökre.
Kampányszerűen senkinek nem mutatkoznék, de akivel jártamban-keltemben találkoznék, annak bemutatkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!