Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Queen...

Mi a véleményetek a Queen együttesről illetve a róluk készült filmről?

Figyelt kérdés
Én,mint újdonsült rajongó a filmet nagyon kedvelem,és a bandát ennek hatására megszerettem.Naponta hallgatok Queent:)

#Queen #bohemianrhapsody
2019. ápr. 9. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
A Queen mai napig az egyik legszínvonalasabb rockegyüttes, nekem a rock(/metál) itt kezdődik. Sajnos a filmet még nem láttam, de tervezem megnézni.
2019. ápr. 9. 15:57
 2/10 BruceStark válasza:
11%

A Queen egyike a legtúlértékeltebb zenekaroknak a rockzene történetében.

Egyáltalán nem egy rossz zenekar, inkább amolyan középkategória, egy kiemelkedő albummal (Queen II), sok jó számmal és még több rosszal. A lemezeik színvonala a másodikat leszámítva ingadozó, tele vannak töltelékekkel. Be kellene látni, hogy a Queen elsősorban kislemezzenekar volt.

Freddie jó frontember és a legjobb dalszerző volt a csapatban. May egy "futottak még" gitáros, akinek a játékában több a technika, mint az érzelem, a dalszerzés meg nem az erőssége (leszámítva a kettes lemezt, de a fekete oldal természetesen jobban sikerült). Deacon jó basszusgitáros és Mercury után a második legjobb szerző, Roger Taylor viszont megint egy semmilyen dobos, a dalszerzéstől meg el kellett volna tiltani (a második lemeznek is az ő szerzeménye a legnagyobb gyengepontja).

A jelentőségük Mercury halálának köszönhetően rendkívül eltúlzott, a zenére gyakorolt hatásuk minimális, tulajdonképpen nem létezik olyan, valóban jelentős zenekar vagy előadó, aki a Queen hatására kezdett zenélni. Sosem tartoztak a jelentős, fontos vagy nagy hatású rockzenekarok közé. Itt le kell szögezni, az hogy valami népszerű nem egyenlő azzal, hogy jelentős vagy nagy hatású.

2019. ápr. 22. 15:33
 3/10 BruceStark válasza:
17%
Ja, a filmet is láttam. Az rosszabb, mint a Taylor által írt számok és ez nagy szó!
2019. ápr. 22. 15:34
 4/10 mesikeh05 válasza:
77%

Először is: a Queen II messze nem legkiemelkedőb albumjuk, szerintem ez a "legrosszabb" albumjuk. A Night At The Opera azonban egyből a slágerlisták elejére röpült annó.

Brian egy futottak MÉG (vagyis mély😂) gitáros? Akkor szerintem te nem tendelkezel füllel. És Roger egy semmilyen dobos? Akkor légyszi csináld már utána, hogy dobolás közben még énekelez is. Kösz.

Csak hogy tudd, a Radio Ga Ga (amit nemmellesleg ROGER, a rossz dalszerző írt) miatt lett Lady GAGA neve Lady Gaga. Tehát igenis hatással volak más előadókra.

És a Live Aid-en is megjelentek, ahol az afrikai éhező gyerekeknek szerveztek gyűjtés és ott teljesen ingyen léptek fel. Ja, és ez volt a rocktörténelem legnagyobb koncertje.

És légyszives fejtsd ki jobban, hogy mi nem tetszett a filmben. Segítek egy kicsit: azt nem mondhatod, hogy nem minden úgy volt, ahogy valóságban történt, mert ez NEM egy DOKUMENTUMFILM. Köszöntem a figyelmet.

2019. ápr. 23. 18:05
 5/10 BruceStark válasza:
24%

Az hogy a Night at the Opera repítette a slágerlisták élére őket, nem jelenti azt, hogy jobb lenne a Queen II-nél. Csak azt, hogy kommerszebb és befogadhatóbb lett a prolik számára.

May nem volt egy különösen kiemelkedő vagy forradalmi gitáros, persze technikázgatni nagyon tudott, de nem attól lesz jó a gitárjáték.

Taylornak semmi egyéni dobstílusa nincs, amiről fel lehetne ismerni a játékát. A Radio Ga Ga meg a legszarabb számaik egyike.

Lady Gaga zenéjében vissza is hallod a Queent, vagy csak a nevét vette tőlük? Nem mindegy. Ja igen, még az Imagine Dragons is nekik köszönhető! Mi is lenne velünk nélkülük...

A Live Aid fellépésük meg nem volt önzetlen, bevallottan azért (is) léptek fel, hogy visszaszerezzék a csökkenő népszerűségüket. Plusz, aki számára a rockzene a teátrális pózolásokról szól, annak valóban ez a rocktörténelem legjobb koncertje, de szerintem a rockzene alapból nem való stadionokba (ahogy egyetlen másik stílus sem).

De, mint ahogy fentebb is elmondtam, a Queen nem volt egy rossz zenekar, csak popos kommerszségüknek köszönhető népszerűségük miatt, többnek akarják gondolni, mint ami valójában.

A filmről meg:

- Fájdalmasan steril képi világ,

- Mr. Robotot leszámítva gyenge vagy középszerű színészek,

- közhely és sablon egymás hátán,

- és igen, valóban nem dokumentumfilmnek készült, de az, hogy May és Taylor direkt elferdítették a történteket, úgy, hogy ők maguk jobb színben tűnjenek fel, az majdhogynem a féreg kategória.

Jobban bele gondolva, a filmre még csak azt sem lehet mondani, hogy valóban film lenne. Inkább egy két órás reklám. A végén lévő Live Aid-szereplést leszámítva, mindent hanyagul oldottak meg a forgatókönyvtől kezdve a színészek instruálásáig.

2019. ápr. 23. 20:43
 6/10 mesikeh05 válasza:

A színészekről még annyit, hogy attól még, hogy nem annyira ismertek, attól még jó színészek. Példának Joe Mazzello-t tudom felhozni, aki John-t alakította. Filmek, ahonnan ismerheted: Jurassic Park (Tim Murphy), The Pacific - A hős alakulat (Eugene Sledge). Van két filmje is, amiket ő írt és rendezett. Sokféle karaktert alakított már élete során, elvégre is 5 éves kora óta ezen a pályán van. Szerintem ő egy nagyon jó színész, és rendező is és alapjáraton is egy kedves, vicces ember.

2019. ápr. 23. 22:34
 7/10 mesikeh05 válasza:
100%
Amúgy a Lady Gagásra visszatérve: tényleg nem hallom a zenéjében a Queen-t, de te ismersz olyan előadót/zenekart, aki ilyen? Ezt nem flegmán kérdezem, hanem tényleg érdekel.
2019. ápr. 23. 22:38
 8/10 anonim ***** válasza:
54%
A Queen együttes nagyon jó, ezzel együtt túlértékeltnek tartom őket, mert a "világ legnagyobb/legjobb együttese" cím szerintem túlzás (le lehet nyugodtan pontozni). A film sajnos nem tetszett.
2019. jún. 17. 11:16
 9/10 BruceStark válasza:

Azt egy szóval sem mondtam, hogy aki nem ismert színész az nem lehet jó. Viszont a filmben egyértelműen gyengén vannak instruálva.

És egy zenekarnak akkor van valódi befolyása későbbi zenészekre, ha fel lehet bennük ismerni az előd hatását (leszögezem, hogy nem másolásról van itt szó), pl. a Sonic Youth hallgatása közben egyértelműen érezni lehet azt, hogy a Velvet Underground inspirálta őket (ez kettő, a Queennél sokkal jobb és nagyobb hatású zenekar, ha esetleg nem ismernéd őket).

2019. júl. 5. 22:56
 10/10 anonim válasza:
Szeretem őket és a film is tetszett. Amúgy itt 1-2 kommentelőnek: Azt, hogy túlértékelt, csak az egoisták mondják. Olyan nincs a világon, hogy túlértékelt. Olyan van, hogy valami rengeteg embernek tetszik, nektek meg nem. Ezt a nem egoista ember elfogadja és továbblép, ti meg csak rágjátok magatokat azon, hogy mások nem úgy látják a dolgokat mint ti és azért is odaírjátok mindenhova, hogy nem olyan jók mint ahogy az emberek milliói gondolják. Le kéne pattanni a magas lóról, pár ember véleménye nem teszi őket túlértékeltté.
2019. júl. 18. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!