Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Új digitális multimétert...

Új digitális multimétert szokták kalibrálni?

Figyelt kérdés

#műszer #kelibrálás
2019. ápr. 7. 10:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, minden műszert kalibrálnak, bár minnél olcsóbb eszköz jellemzően annál pontatlanabb.
2019. ápr. 7. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Értől hozzá?
2019. ápr. 7. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon régi emlékekből írok ( majd 20 év ) simán lehet, hogy sok baromságot fogok itt összevissza írni. Életem korábbi szakaszában mindenféle mérőműszereket buheráltam, de aztán más felé sodort élet.

Mérőműszereket általában minden mérés előtt szoktunk volt kalibrálni - már ahol van rá lehetőség. Pl a régebbi analóg szignál generátorokat "mélyfüttyre" kalbiráltuk és utána lehetett velük pontos mérést végrehajtani. Multimétert én sose kalibráltam ( nem is láttam olyan multimétert amin erre lett volna lehetőség ( mármint a műszerház megbontása nélkül - itt simán én lehetek a hülye ), általában a nem hitelesített műszereket egy hitelesített műszerrel hasonlítottuk össze. ( Akkoriban ugye a hitelesítést az OMH végezte és adott időre szólt ).

A kérdező picit tudná konkretizálni mit ért nála a kalbiráció? Vagy lehet, hogy keveri a hitelesítéssel?

Nyugodtan lehet korrigálni, simán lehet, hogy baromságokat írtam.

2019. ápr. 7. 11:54
 4/6 anonim válasza:
51%

Régebbi, illetve mai gagyibb típusokat belső trimmerrel lehet pontosítani, de most már olyanok vannak, ami EEPROM-ban tárolja a korrekciós adatokat, ami ezáltal méréshatáronként is kalibrálható gyárilag.

Ezek nagyon pontosak, már az olcsón elérhető Aneng 8000 stb. szériák, vagy ZT102 (azonos típusok, más néven), ami 4 számjegyen ezredvoltokat is mutat.

Tehát, aki nem tudományos kutatások céljára használja, nyugodtan leszállhat erről a kalibrálási témáról, el kell felejteni.

Mindamellett Aliexpressről (is) rendelhetsz AD584 referenciapanelt, az ellenőrzés kedvéért, jelentéktelen eltéréseket fogsz csak látni.

2019. ápr. 7. 13:11
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

"Új digitális multimétert szokták kalibrálni?"

Joghatással járó méréshez szokták.

Az enyém is olyan, érintésvédelmi méréseket végzek, ahhoz muszáj.

2019. ápr. 7. 15:52
 6/6 anonim válasza:

#5 Joghatással járó méréshez szokták.

#3 Vagy lehet, hogy keveri a hitelesítéssel?

2019. ápr. 7. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!