Hamis adatokkal lehet tovább élni?
Pár napja megnéztem a Védelmező amerikai akciófilmet, Robert McCall karaktere fogott meg a legjobban, és elgondolkoztam a film után, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy volt CIA ügynök hamis adatokkal tovább élje az életét.
Egyáltalán, hogyan lehetséges az, hogy valaki álnéven kezdjen új életet, mi kell ahhoz, hogy valaki hamis adatokkal rendelkezzen ?
A film nem a valóság, és nem kell, hogy a mi világunk törvényei igazak legyenek a a film világára. Innentől kezdve viszont egy fiktív történet logikáját a valóságon számon kérni értelmetlen.
A valóságban a tanúvédelmi programok lehetnek ehhez hasonlóak, ahol új személyazonosságot kap - hivatalos úton - valaki. De ugye ennek a mikéntjét is a filmekből ismerjük, lehet a fele sem úgy van a valóságban.
Persze, hogy lehet hamis adatokkal új életet kezdeni. Pl: Más államba költözni ( vagy országba) ahol senki nem ismer, nem ismeri a múltadat. Ennek az egyik ára, hogy az új adataid miatt senkivel nem tartod a kapcsolatodat (se testvér, se család, se rokon, se barátok, semmi régi élet) senki nem tudja hol vagy, egyáltalán életben vagy.
Magyarországon ez nehéz, mert nem olyan nagy az ország, hogy elbújj, és a rendszer sem olyan, hogy csak úgy hamis taj számot, személyit kapj ( amit el is fogadnak) Egyesült államokban bárki eltud így tűnni, megvan a lehetőség rá
Külföldön hogyan lehetséges az új élet kezdete papírok nélkül?
Valamint, ha sikerülne is, akkor meddig tudnék hamis papírokkal más országban élni úgy, hogy ne bukjak le?
Lehet, hogy a filmben túl van szaturálva mivel kitalált sztori, de azért szerintem van valóság alapja a dolgokban.
Azt tudtam, hogy lehetséges hamis személy azonossággal élni, de azt nem, hogy ez hogyan történik, és mennyi a valószínűsége annak, hogy bukásra van ítélve a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!