Elveszett anyakönyvi kivonatot hol kell újat csináltatni?
Figyelt kérdés
2019. márc. 18. 11:48
1/8 anonim válasza:
A születés helye szerint illetékes önkormányzat anyakönyvi hivatalában tudnak kiállítani egy "anyakönyvi másolatot".
2/8 anonim válasza:
Az országban bármelyik anyakönyvvezetőhöz mehetsz. Ha van elektronikus rendszerben rögzítve, vagy ott születtél, akkor 20 perc és kapsz. Ha nem akkor megigenylik a születési helyedről a rögzítését, az pár nap. Attól függ melyik település, mennyire van túlterhelve.
3/8 anonim válasza:
Nekem nem igényelték meg, azt mondták utazzak el én érte, 130 km-re, ahol születtem, ahhoz az anyakönyvi irodához! Kénytelen voltam elbuszozni oda-vissza mert az anyakönyvi kivonat kellett. Ott meg húzták az időt, hogy majd ekkor meg akkor, mondtam nekem ma kell, mert megy a busz délután vissza, nem fogok még szállodát is fizetni, arra várva mikor adják ki. Végül nagy nehezn kiadták még aznap.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :-)
2019. márc. 18. 18:01
5/8 anonim válasza:
Nem küldhetnének el, csak ha egyáltalán nincs anyakönyvvezető ott.
És bármelyik környékbeli anyakönyvi hivatal ami közel van jó lett volna. Sajnos sokat hallok ilyen esetet... pedig nem művelhetnénk ezt.
7/8 anonim válasza:
3-as melyik település volt ez? Mert van pár amelyikük szinte mindenkit elküld...
8/8 anonim válasza:
Priviben megírom, nem szeretném kiírni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!