Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Csak nekem hiányzik a régmúlt?

Csak nekem hiányzik a régmúlt?

Figyelt kérdés

Vidéki gyerek voltam, ahonnan tizenéves korom közepén kerültem a fővárosba. Bennem még ott vannak a régi szép emlékek, pl a húsvéti készülődés amikor a mamák már napokkal az ünnep előtt fejkendőben és kötényben sürögtek, forogtak a konyhában. Néha ki ki álltak a ház elé szétnézni vagy beszélni 2 percet a szomszédokkal, járókelőkkel sütés-főzés közben. Akkoriban éreztem igazán hogy béke, szeretet és törődés van a világon. Még a virágok is szebbek voltak akkoriban, valahogy ez a mostani élet már nem olyan, mint 20-30 évvel ezelőtt.

Mamám tészta dagasztását imádtam nézni és ahogy a rétest csinálta, annak párját nem lehetett találni.

Most meg az van hogy minden ünnep úgy zajlik, hogy alig várják az emberek hogy legyen már vége. Semmi hangulat, készülődés. A rokonok nem látogatják egymást. Elvesztek a régi szokások, értékek, kihaltak az ilyen mamák, nincs szeretet, béke. Folyamatosan ezt érzem, hogy rosszabb a világ, más az értékrend.

2019. febr. 26. 17:12
1 2
 11/14 csatrad ***** válasza:
0%

Jah es a technologia nem butit el.

A mobil pl csak annyit tesz, hogy kiegesziti az agyadat.

Nem kell megjegyezned sok mindent mert az agyad egy reszet a zsebedben hordod es tobb iranyitasod van igy felette mint amugy. Megneznem,hogy idezed fel egy partin mien szinu bluzt hordott a kedvesed 20 eve. A zseb agy tudja pontosan, mert FOTOGRAFIKUS memoriaja van jobb mint az agy. Megis mire akarod hasznalni az agyadat ami "okosabba" tesz?

Es ne mond azt hogy anelkul nem lehet elni, mwgneznem te hogy elnel porszivo nelkul, meg mosogep nelkul, ablak szigeteles nelkul.

2019. ápr. 3. 20:07
 12/14 anonim ***** válasza:

A régmúlt nelem nem. Pl. a boszorkányégetések szép hagyománya iránt néha érzek vonzódást, de alapvetően nincs bennem visszavágyógás.

De a gyermekkorom sem volt olyan nagyon jó, hogy újra akarjam élni.

2019. szept. 15. 13:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Nekem jó volt a gyerekkorom, azért is hiányzik.
2019. dec. 1. 14:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Mert régen gyerek voltál. Se felelősség, se mindennapi gondok, legfeljebb az, hogy focizzunk avagy fogócskázzunk Jóskával. A gyerekkori emlékek szebbek, meg úgy ált. az emlékek. 10 évvel ezelőtt iszonyú periódusban voltam, és van higy visszavágyódom, pedig az eszemmel tudom, hogy nem volt jobb, csak az emlékek szebbek, és ismerem a múltat, ami a bizonytalanságot kizárja.

Neked jobb volt régen, de vajon az előző rendszerben, felnőttként, se pénz, se vagyon, se föld, se jövőkép, semmi, legfeljebb egy alibi munkád, ami nem fizetett semmit. Olyan jó volt ez?

2019. dec. 1. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!