Magyar vagyok de Angliában tanulok, haza szeretnék utazni pár hétre. Kaphatok diákjegyet pl. mozibelépő/strandbelépő vásárlásakor?
csak sajat tapasztalat, megha jogod is lenne hozza
1. ha ok errol nem tudnak csak megtagadjak
2. mar azert is megtagadjak mert lovesoknak tekintik a kulfoldieket es inkabb lehuznak
3. sokan lenezik azokat akik kiutaztak es emiatt metagadjak
4. megha kihivod a managert ora ezek ugyanugy ervenyesulnek
5. hakihivod a rendort akkor ora is ervenyes (ez nem velem de az orrom elott tortent)
Sajnos ez van, ha szerencsesnek ezed magad hajra, mert semmi masra nem hagyatkozhatsz.
Én már egyetemre járok Angliában, és amikor hazamegyek nyaranként, akkor a suli ID-val szoktam vonatra és a buszra is venni a jegyeket. Szerencsére mindenféle tömegközlekedésre megkapod ugyanúgy az 50% kedvezményt.
De például már étteremben is elfogadták a kártyám és kaptam 30% kedvezményt szintén.
Máshol nem nagyon használtam, talán még a Balatonon a kompnál, de máshol nem nagyon.
Legyen mindig nálad az ID card, és ahol van diákjegy, mindig rákérdezel. Vagy elfogadják, vagy nem. Ha nem, akkor kifizeted a teljes árat, ha igen, akkor meg szerencséd van és spóroltál:)
Csak mindig előre kérdezz rá a helyen, hogy elfogadják-e amikor veszed a jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!