Iratok fénymásolása. Megbüntet a rendőr, ha nem az eredeti személyi van nálam, hanem a másolata?
Jó sokat bulizok a barátaimmal főleg hétvégén. Egy hanyag lúzer vagyok. Rendszeresen elhagyom (vagy ellopják) az irataimat. Már unom, hogy havonta 2 x ülök a kormányablaknál a pótlás miatt. Na meg persze fizetni is kell érte.
Szóval, arra gondoltam, hogy lefénymásoltatom színesen és azt viszem majd magammal bulizós esetben. Visszaélni úgysem tudnak vele ha elhagyom, mert csak egy másolat. Ha meg rendőr igazoltatna, meg tudom mondani, hogy otthon van az eredeti, tehát nem hamisítvány.
Az a kérdésem, hogy megbüntetnének-e, hogy nem az eredeti van nálam, hanem csak a másolata? Persze az eredetit bármikor be tudom mutatni később. Vagy esetleg ne is vigyek magammal iratot és csak bediktálom, ha szükséges? Ha nincs nálam semmi, nem visznek be miatta?
Mit csináljak? Fénymásoljam vagy ne is legyen nálam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!