Külföldi oldalra magyarországi mobilszámot milyen formátumban kell megadni?
Amúgy megerősítendő, elvileg jól írtad be a számot:
+ vagy 00 → nemzetközi szám
36 → Magyarország nemzetközi hívószáma
30 → magyarországi körzetszám
… → telefonszám a körzeten belül
Szóval vagy a rendszer, aminek megadtad a telefonszámodat nem küld eleve magyarországi számra SMS-t, vagy a szóközök nem tetszenek neki. (Bár egy valamire való oldal ilyenkor hibaüzenetet küld…)
Ha külföldi oldalra adsz meg telefonszámot, azt én úgy értem, hogy onnan hívnak; illetve küldenek SMS-t.
A 00 prefix egyáltalán nem biztos, hogy jó. Van olyan ország, ahol csak 0, illetve van, ahol más szám az előtét nemzetközi híváshoz. (A hívótól is függ. Például, Magyarországról, vezetékes telefonról csak 00-val kezdhető nemzetközi hívás, a mobilok a +36-os és 00-ás kezdést is elfogadják.)
Eddig azt tapasztaltam, hogy ahol telefonszámot kérnek, vagy megadják a forma-mintát, vagy – rosszabb esetben – nem fogadja el az olyan formát, ami nem tetszik neki. Ez utóbbi a rosszabb, mert lehet bajlódni a próbálkozással.
Amúgy, itt, csak tippelgetni lehet. Vedd fel az oldal elérhetőségével a kapcsolatot, és kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!