Vettem elég drágán egy fekete farmer nadrágot. Amikor elöszőr felvettem észrevettem, hogy nagyon sok szösz van rajta és nem tudom őket leszedni. Van valamilyen módszert amivel le lehet szedni a szöszt tartósan?
Sajnos csak a szöszleszedő gurigához hasonló módszert tudok. Régi borotvával - amit már nem akarsz rendeltetésszerűen használni - menj rajta végig. Nem lesz örökkétartó az eredmény, de legalább egy ideig nem lesz szöszös.
Tartósabb megoldás, hogy távol kell tartani a szöszös dolgoktól, pl. ágy, vagy olyan felső, amiből kijönnek a szálak.
Szia!
Nem lehetséges, hogy a farmered nem 100% cotton / pamut, és feltöltődve vonzza a szöszöket? Töltődni pedig minden kevert anyagú huzattal letakart - bevont (szék, fotel, ágy stb) érintkezve teszi ezt.
A borotvás megoldás inkább a bolyhosodásra alkalmas, sajna a szöszökre kevésbé. Azokat valami ragacsos felülettel pl. vastagabb / széles ragasztó szalaggal lehet eltávolítani úgy, hogy a kezedre tekered a ragasztós felével kifelé, és így szedi össze.
Bár a ragasztó hengeres - szöszleszedő guriga is hatásos, csak a ragasztó szalagon erősebb a ragasztó hatás.
Ha tartósítani akarod a hatást, esetleg antisztatizáló mosószer-öblítő kellene, így a nadrágod nem vonzaná be a szöszöket.
Ilyen a mosódió, amiből van folyékony változat, illetve a közönséges étkezési ecet. Nem marad ecet szagú a ruha, sőt fixálja a színét is.
Antisztatizáló öblítők (válogass):
Valóban, nem mindegy az sem, hogy mivel mossuk össze, illetve ülünk ilyen nadrággal bútorokra, ha ennyire kényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!