Az emberek igazából csak azért isznak alkoholt hogy jobb kedvük legyen vagy az ízük miatt isszák?
Hogyan lehet tőle jobb a kedv?
És ha nem ízlik az alkohol, csak azért is megisszak hogy jobb kedvük legyen tőle annak ellenére hogy szar az íze?
> Az emberek igazából csak azért isznak alkoholt hogy jobb kedvük legyen vagy az ízük miatt isszák?
Is-is. Illetve mindenki máshogy van ezzel. Nekem számít az íz. Van az a bor, amit nem iszok meg, inkább fizetek meg egy drágább, de finomabb, az ízlésemnek jobban megfelelő bort. De az is igaz, hogy nincs az a tökéletes ízvilágú alkoholmentes sör, ami helyettesítené a sör tudatra gyakorolt, feszültségoldó, gátlásoldó hatását.
> Hogyan lehet tőle jobb a kedv?
Az alkohol nagyon hatékony szorongás-, feszültségoldó, csökkenti a gátlásokat. Aki stresszes, frusztrált, szorong, annak tényleg jobb kedve lesz tőle. Az más kérdés, hogy ez csak tünteti „kezelés” a stressz, a frusztráltság, a szorongás okát nem szünteti meg, így hosszútávon nagyon nem jó választás, tekintve a következményeit.
Van, aki csak 1-2 sört iszik meg egy közösségi összejövetelen, hogy ne a munkán járjon az esze, hogy könnyebben forogjon a nyelve, hogy felszabadultabb legyen. Aztán persze van az is, aki annyira elkeserítőnek éli meg az életét, hogy ájulásig iszik, hogy kikapcsoljon, kvázi ideiglenesen „meghaljon”.
> És ha nem ízlik az alkohol, csak azért is megisszak hogy jobb kedvük legyen tőle annak ellenére hogy szar az íze?
Ez megint ízlés kérdése. Ha nem szoktál sörözni, a sörnek nincs jó íze. Valahogy akkor kap rá az ember a sörre, mikor rájön, hogy nem valami desszertként kell gondolni rá, inkább valamiféle folyékony gabonára. Ha belegondolsz, van egy csomó étel is, ami keserű, savanyú, csípős tulajdonképpen mondhatnánk azt is, hogy rossz ízű. Mégis, ha az ember ízlése kialakul ilyen irányban, nagyon jól tud esni egy savanyú káposzta, egy retek, egy ecetes étel. Ha innen nézem, akkor rossz íze van, ha onnan, akkor meg finom.
A bor hasonló. Az ember a pályafutását gyakran édes vörös borokkal kezdi, a száraz borok ízvilágának élvezetéhez kell némi tapasztalat és kísérletezgető kedv.
~ ~ ~
Az alkohol tartalmú italok nagy része finom – mindenkinek más része –, ha egyszer már kialakult az ízlésed. Az alkohol tudatmódosító hatásával sincs probléma, ha valaki tud mértéket tartani, nem esik ki a kezéből a gyeplő, és az alkoholfogyasztás nem válik napi rutinná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!