Kilőtte a kutyánkat egy vadász, mit tehetünk?
A szabadon kószáló kutyád bármikor megtámadhatott volna egy kirándulót, arra bicikliző gyereket, stb.
Értem én, hogy nem jó elveszteni egy állatot, de előbb a saját felelősségedet kéne tisztázni, és csak utána foglalkozni a munkáját végző vadásszal.
Miért ölne meg téged, ßazdmeg? Ez nem morális kérdés, ez ostobaság.
Kerítésen kívüli kutya = kóbor. Pont. A vadász a dolgát végezte (nem, nem a nagydolgát).
Azt feltételezni a vadászról, hogy téged is lelőhetett volna... bakker, ennyi erővel azt is feltételezheted, hogy az egész emberiséget akarta épp kiirtani, de véletlen az emberiség helyett egy kutya járt arra.
Nagyon kevés vadász van, akinek helyén van az esze és az értékei is.
Bárhol nem lőheti ki, de ha erdőterület van körbe, akkor gyanús, hogy tényleg kilőhette. Egyébként volt egy éve valaki aki olyat írt gyakorira, hogy a háza felé lövöldöztek fácánra belterületen, szóval nem kell mindent bevenni minden vadásznak.
A dúvadnak csak a fülét szokták leadni, amiért töltényt kapnak, a testet meg vagy
Ha tényleg a fején ment át a golyó, akkor még az sem lehet, hogy elkóborolt és azért lőtték meg, aztán haza próbált menni, de már nem bírt.
A vadász felelőssége, hogy csak olyanra lőhet, amit egyértelműen felismert, hogy milyen állat, tehát, ha nem szaladgálsz agancsot tartva a fejedhez a búzatáblában akkor kicsi az esélye, hogy egy vadász meglőjön. Lehet összetévesztette valamivel, vagy szimplán vérszomjas, de gyáva és emberre nem lő. Ennyi.
Azért én utánanéznék a helyedben, hogy mi a szabály egy ilyen telephelynél, hogy lőhet-e az irányába...
#5 Sajnálom hogy még nem tudatosult benned, hogy ez nem munka.
Az állattenyésztés az munka. A vadtartás-vadászat nyílt erdőterületen pedig kedvtelés.Szerintem nem fér bele a 21.századba ez a fajta morál. Az egyik kollégám, aki szintén vadászik, elmondta, hogy a nem elmebeteg vadász, ilyen területen meggyőződik arról hogy van-e zavaró tényező. Ha van, akkor beszól a tulajnak, hogy kösse meg a kutyán, háziállatot, anyósát, stb... Itt is elvárható lett volna az illetőtől, hogy szóljon hogy kint van a kutya. Ilyen helyeken mindenki ismer mindenkit. Mitöbb vele is van munka-kapcsolat. Egyszerüen csak egy elmebeteg és kész. Szeretném ha pragmatikusak maradnánk. Nem a vadászat ellen vagyok, csak az elmeháborodott emberek ellen, akik mint itt pl. hátrafelé lőnek a vadlesről. A kérdés pedig ott van. Köszönöm a hasznos válaszokat.
Szerintem csak és kizárólag egy elmeháborodottnak juthat eszébe ilyen törvényt alkotni. Másrészről pedig a kóbor kutyákra kitérve már régóta nem láttam falkába tömörült kóbor kutyát, mert a gyepmester általában jól végzi a dolgát. Van mobiltelefon, és nincsenek már "csak úgy" sétálgató gyerekek és terhes asszonyok az erdőben szerte szét. Nem a kóborkutyáktól kell félni, hanem az elmebetegektől, akiknek még puska is jár néha úgy látszik.
Jogilag nem tudunk mit kezdeni, de a lőállások iránya, és elhelyezkedése aggasztó. Éppúgy mint az itteni vadászok elmeállapota.
#9 Nem hőbörgök, hanem beszélgetés zajlik írásban.
Nem okoskodok, hanem nem értem ezt a dolgot. De! Épp ezért vagyok hajlandó már most elhatározást hozni, és benyújtani egy törvénymódosítási javaslatot. Szerencsére vagyok olyan kitartó. Bele foglalhatnám pl. azt, hogy ha egy vadász kilő egy kutyát mert veszélyesnek ítélte meg, kötelesség legyen azt a gyempesternek jelenteni, és/vagy chip leolvasásra elvinni. Közben egyébként kiderült a lőirány, a kutya közvetlen közelről lett fejbe lőve, gyakorlatilag kivégezték.
B4zmegelők, és kötekedők, kérem kíméljenek a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!