Miért kell mindig valakinek bunkónak lennie?
Ma feltettem itt egy kérdést, és az egyik ismerősöm is. Mindkettőnél volt 1-1 bunkó, aki csak azért pötyögött pár sort, hogy ossza az észt.
A kérdéstől függetlenül bunkó stílusban válaszol. Miért kell ezt tapasztalni szinte minden kérdésnél? Normális stílusban is elmondhatja az ember a véleményét, nem kell mindig a kérdezőt lehordani. :(
Az a véleményem,hogy sok esetben tényleg bunkó a hangvétel,viszont:
-Amilyen a kérdés,olyanok a válaszok is.Nyilván ha normális stílusban kiírsz egy kérdést,amelyben nem másokat szapulsz vagy sértegetsz,vagy amelyben nem nyafogsz,és sajnáltatod magadat átlátszó módon,akkor a normális válaszok aránya is magasabb lesz,mint a bunkó válaszoké.
-Van olyan válasz,amelyet Te bunkónak érzel és minősíted,miközben rátapint a lényegre,és kimondja az igazat.Tudod,a bunkóság és az őszinteség között is vannak fokozatok és különbségek.
-A bunkó válasz fogalma relatív,kinek mi számít bunkó válasznak.Néha a Kérdező jogosan kapja az osztást,néha pedig abszolút nem.
Egyébként pedig úgysem tudjuk eldönteni,kinek is van igaza,mert minden nézőpont/álláspont kérdése.A veszekedések is ebből fakadnak.Ez egy ilyen oldal.Azt még megjegyezném,hogy ahol mondjuk 40 válaszolóból 35 hasonlóképpen látja a dolgokat,ott azért csak van némi igazság a szavaikban.Még akkor is,ha számodra Ők bunkók.
Igaza van az előttem szólónak, a bunkóság nagyon relatív dolog.
Volt egyszer egy kérdés, egy 16 éves lány panaszkodott, hogy rossz anyagi helyzetben van a család, nincs pénzük új ruhára, tanszerekre, stb.
Kapott 19 "óh, de nagyon sajnállak, szegényke" választ, én leírtam, hogy próbáljon diákmunkát keresni... Erre a kérdező közölte, hogy álljak ki az utcasarokra, mert odavaló vagyok. Találós kérdés: melyikünk volt a bunkó?
Én viszont azt vettem észre, hogy írhatsz te normálisan is akkor is lesznek olyanok, akik bunkón beszólnak, elviszik teljesen más irányba a témát és nem is arra válaszolnak, ami a kérdés. Bármit is írsz, ha személyről írsz, akkor leginkább ezek a verziók vannal: 1. irigy vagy 2.bunkó vagy 3.mindkettő. Ha a barátnődnek sz.r a házassága, akkor biztos a tiéd sz.r igazán. Ha gyereke van irigyled, mert neked nincs. Ha nincs gyereke irigyled, mert azt csinálhat, amit akar. Ha gondod van anyósoddal, hülye p.csa vagy, mert utálod a párod anyját. Ha sz.rul esik, hogy még egy tábla csokit se kapsz soha senkitől, akkor pénzéhes r.banc vagy és még sorolhatnám. Vannak néhányan, akik totálisan kiforgatják, amit írsz és képesek napokon keresztül írogatni neked. Győzködve, hogy képtelen vagy elfogadni másokat. És nem veszik észre közben, hogy ők azok akik napokon keresztül erőszakoskodnak, hogy de igenis gondolkodjál úgy, mint ők.
Jártam úgy ezen az oldalon, hogy egy olyannak nőnek a kérdésére válaszoltam, akinek tökéletesen megértettem a problémáját, mert voltam olyan helyzetben, mint ő. Sokan csak lehurrogták, mikor én írtam neki tök hálás volt, hogy én végre mengértem és nagyon megköszönte a tanácsokat, amiket írtam. Továbbra is írt egy-két ember hülyeségeket neki és akkor megkérdeztem, hogy aki nem érti a kérdezőt, az minek ír? Erre jött a válasz, hogy ők tökéletesen értik. Írták ezt azok után, hogy maga a kérdés kiírója írta azt, hogy én végre negértem, a többiek egyáltalán nem. Már pedig ő csak jobban tudta, hogy ki érti meg...
Nem minden ember egyforma...
énis szoktam oltogatni,pl ma esti hülyeség :
éjszaka a tetőtérbe tűz a nap...
na hát ezen kiakadtam,nem tudtam hogy sírjak e vagy röhögjek:S :D
szóval vannak érdekes hozzászólások,és vannak olyan kérdések,amihez a cuki kis keresőt kellene az illetőnek használni,és nem kellene minden kérdést legalább 20-szor kiírni.
17 F
Ha valaki normális hangnemben írja le az igazságot, belátom hoyg na igen igazad van.
Tudok különbséget tenni az igazság és a bunkóság között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!