Vettem egy 128 gigás memóriakártyá de a valóságban csak 116, normális?
Kingston márkájú. Alapból elvileg olyan 70 mb foglalt rajta de nem értem hol van a maradék bő 10 giga. Ez így normális jelenség vagy hogy van ez?
Köszi a segítséget!
Attól is függ hogy hol és mennyiért vetted, nehogy hamisítvány legyen.
De akár normális is lehet az eredmény, mivel eltérő mértékegységet használnak a gyártók és az operációs rendszerek. A 128 giga tíz hatványaival van meghatározva (1000x szorzó), míg a számítógép kettő hatványaival számol (1024x szorzó) A konkrét eredmény: 128 GB = 119,21 GiB, ettől több nem lehet rajta a rendszerben ellenőrizve.
Szerintem nincs miért reklamálnod. Nem hamisítvány (az árából látszik), és egy 128 gigás tárolón soha nem fogsz tudni 128 gigát tárolni, ezt egy eszköz sem tudja teljesíteni.
Hogy nálad hol van a maradék 3 giga, esetleg egy formázással vagy más foglalási egységgel formázva visszakapod, vagy passz. Ha ettől függetlenül működik a kártya, akkor jó. Egyszer tele kellene írni és végignézni hogy ráment-e és visszajátszható-e minden fájl.
Koszi a segitseget!
De akkor miert aruljak mondjuk 128 gigasnak ha nem is lehet annyi?:D meg ugyanigy a tobbi is. Mondjuk a 32 gigasomra is csak 29 megy rá. Csak olyan érdekes ez. De ha igy van akkor igy van!
Koszi megegyszer.
Az átváltás miatt valószínűleg, mivel a kapacitások kettes számrendszerben kerek számok (64, 128, 256, stb.)
Ha a tényleges méretük is ennyi lenne, akkor az eszközök mérete így nézne ki:
128 GiB = 137,43 GB
256 GiB = 274,87 GB
Annak viszont kevés értelme van, hogy ilyen törtszámú kapacitásokat gyártsanak le és adjanak el, hiszen a közismert 128 "gigás" kártya az most 137,43 gigás lenne. Egyértelmű, hogy kettő hatványait - az első párat - fejből is tudod, és azonnal megduplázod fejben. A 128-as kártya alatti egység a 64-es. Viszont már fejben nem mondod meg, hogy a 137,43-nak mekkora a fele. De még 137-nek sem kapásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!